שנת לילה מאוחרת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/04/2006 | 22:21 | מאת: שירי ארבל

שלום רב, אני אם לתאומים בני שמונה וחצי חודשים. ילדי נוהגים להתחיל את שנת הלילה שלהם בשעה 9.30 - 10.00, עובדה זו מתישה מאוד אותי ואת בעלי משום ששנינו עובדים ונאלצים לקום לא יאוחר מ6.00 בבוקר. שאלתי: האם יש דרך ללמדם או להרגילם לישון מוקדם יותר? מה הדרך המומלצת להקניית הרגל שכזה? חברותיי המליצו על שיטה בה משכיבים את התינוק ונותנים לו לבכות עד להירדמותו, אולם שיטה זו נראית לי כמנוגדת לאינסטינקט האימהי ואני לא רואה את עצמי נוהגת לפיה... מה דעתך? רוב תודות, שירי

25/04/2006 | 08:59 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לא מוצאת חן בעיני השיטה :). מה כן אפשר לנסות : 1. האם הם ישנים אחה"צ ? מתי מתעוררים משנת צהריים ? אולי להקדים את שנת הצהריים וההתעוררות ממנה ? או לקצר אותה ? 2. פעילויות אחה"צ - ככל שהם יהיו פעילים יותר (פעילים - הכוונה לאקטיביים ולא ל 5000 פעילויות שרצים מחוג לחוג),סביר שיהיו עייפים יותר. אם הם משעה 19 רואים קלטות,סביר שלא יהיו מספיק עייפים,לעומת זאת טיול,משחק שבו מתגלגלים,זוחלים וכו' מעייף יותר. 3. כאמור להיות מאוד אקטיביים בשעות אחה"צ ואז... ארוחת ערב,מקלחת ומעבר ל"מצב שינה" (ככה אנחנו קוראים לזה) בבית - אור מאוד חלש בבית,שקט יחסי. ז"א,הפחתת כל הפעילויות של הבית באפן מאוד דרסטי ובולט.אפשר לשים מוזיקה שקטה בחדר ולעשות מן טקס קצר וקבוע שמעביר לשינה (סיפור קצר,ליטוף מסויים...). בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות