קריאת ספרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/04/2006 | 19:44 | מאת: אילנית

שלום אני סבתא לנכד נבון מאד בן 7, הוא לומד בקלות יודע יפה לקרוא וגם ללא ניקוד, לא מקדיש הרבה ללימודים אך מצטיין בהם, הבעיה איתו שהוא שונא לקרוא ספר, ממש מתנגד בתוקף, וכועס מאד לקבל ספר מתנה, מתעצל לקרוא למרות שקורא בקלות, שאלתי היא איך אפשר לקרבו לקריאת ספרים? אודה לך מאד על תשובה חג שמח אילנית

23/04/2006 | 09:11 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אחת השאלות הראשונות שעולות אצלי היא האם קוראים הרבה בסביבתו ? ז"א,האם הוא חשוף לשיחות בין ההורים/הסבים על ספר טוב שקראו ?. חלק גדול מלמידה אצל ילדים הוא ע"י חיקוי. אני מעריכה שככל שהוא יהיה חשוף יותר להנאה של אנשים מקריאת ספר,זה יעודד אותו יותר לקרא. בנוסף,צריך מאוד להקפיד על עלילת הסיפור אותו מביאים לו. לדוג',אם הוא אוהב לשחק במשחקי מלחמה,כדאי להביא ספר שזה נושאו. כמובן שרצוי לא לנהל איתו שיחות על למה הוא לא קורא ועד כמה כדאי לו. כן לגרום לעניין ולגירוי בצורה עקיפה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות