מקלחת משותפת עם בנים בני 10 בערך.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/04/2006 | 18:15 | מאת: אפי

שלום .מה דעתך על כך שאשתי נוהגת להתלבש בנוכחות ילדי (בנים) .ולעיתים אף מתקלחת איתם. אני לא מעוניין בכך .הביעי את דעתך מה ההשלכות לכך?תודה וחג שמח.

21/04/2006 | 08:59 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אין לי שום בעיה עם כך שילד יכיר /יראה את הגוף של הוריו. אבל....... כמו בכל דבר אחר,גבולות זה דבר חשוב שאין לו תחליף. כשילד בין שנתיים שלוש מתקלח עם אימו,אני לא רואה בזה שום אסון.כשילד בן 5 עובר ורואה את האמא מתלבשת,גם לא אסון. כשילד בן 10 מתקלח עם אימו,אני חושבת שיש כאן מעבר חד על הגבולות. אני מנסה להבין על הצורך של מי זה עונה ? מן הסתם הילדים לא צריכים שירחצו אותם בגיל 10 אז את טיעון הנוחות - יותר נוח לי להתרחץ איתו מאשר לרחוץ אותו. אז מה כן ??? גיל 10 הוא תחילת גיל ההתבגרות,הילדים עוברים שינויים פיזיים ורגשיים וזו תקופה מבלבלת באפן כללי,חבל יהיה לבלבל אותם יותר ולהעמיד אותם במצבים שאין להם עדיין את היכולות להתמודד איתם. אני הייתי ממליצה להפסיק את ההרגל,הכי מהר שאפשר. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות