ביטחון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/04/2006 | 12:49 | מאת: ב

שלום רב, איך מחזקים את הביטחון העצמי לילד בין 3.5 איפה אפשר לקרוא על כך תודה

15/04/2006 | 17:32 | מאת: קרן .ש.ט

שלום,לפני כשבוע התחלתי בתהליך גמילה מטיטולים לבני בן השנתיים ו-7 חוד',במשך היום הוא עם תחתונים ובלילה עם טיטול,אך הוא אינו יוזם בעצמו ללכת לשירותים ועושה רק כשלוקחים אותו,כמו כן מפספס הרבה במשך היום,לציין שצואה עדיין אינו עושה בשירותים רק שתן,צואה הוא עושה בתחתונים,אינני יודעת מה לעשות כיוון שכל גישה שניסיתי בסבלנות,בתכיפות,בלהציע פרס או מתנה,לא עזרה.אינני יכולה להפסיק את התהליך כיוון שהיה נסיון לפני מס' חודשים שכשל ואז חזרנו לטיטולים....מה לעשות? חשוב לציין שנולדה לו אחות לפני כחודשיים וחצי ואולי זה גם משפיע על התהליך....אשמח מאוד לתשובה.קרן

21/04/2006 | 08:51 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מכיוון שנכתב כאן המון על גמילה אני אחזור על העיקר בכמה מילים (אני מאוד ממליצה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק - גמילה ולעשות חיפוש בפורום. כדאי). גמילה היא תהליך שהוא לגמרי של הילד !!!. ז"א,הילד הוא זה שצריך להיות מוכן ואז הוא עובר את זה מהר ובקלות. לא מתחילים בגמילה כי "הוא הגיע לגיל",כי "עכשיו קיץ וזה נוח",כי "כולם בגן נגמלים עכשיו",כי "הוא כבר גדול ואם לא עכשיו אז הוא לא יגמל אף פעם",כי "סבתא לוחצת"...... התחלת הגמילה צריכה לבא מהילד,הוא זה שצריך להוביל את התהליך ולא אף אחד אחר. תפקיד ההורים והגן הוא לתמוך,לחזק במידה ולא יותר. כל תהליך אחר צפוי להתקל בקשיים פיזיים ורגשיים מיותרים. ע"פ מה שאת מתארת,חד משמעית הילד לא מוכן עדיין. מה עוד שמאד מאד רצוי לא להתחיל גמילה בסמיכות להולדת אח. הולדת אח היא דבר לא קל לילד ואין שום צורך להוסיף על כך. מה עוד שהוא ממש לא מראה סימנים שהוא מוכן לגמילה. חשוב לזכור שבגמילה החלק המכריע הוא החלק הרגשי ולא הפיזי. פיזית,תינוקות מסוגלים להגמל בגיל מאוד צעיר. רגשית,זה יותר קשה ולמוכנות הזו אנחנו מחכים. כאמור,כדי לדעת מתי ילד מוכן,איך לעודד אותו להתחיל וכו',את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום (תמצאי גם תשובות לגבי האם להפסיק או לא תהליך לא נכון שהתחיל כבר). בהצלחה, מור

21/04/2006 | 08:42 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מוסיפה קישור לתשובה בנושא,אם ישארו שאלות אשמח לענות. בהצלחה, מור http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/37/xFT/16125/xFP/16329

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות