ילד מפוחד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/04/2006 | 08:47 | מאת: רוית

מור שלום, יש לי ילדה בת 5 וילד בן 3, ילדי בן ה-3 מפחד מאוד מהר וזה מתבטא במבט מ א ו ד מפוחד ולחוץ גם אם עושים לו במשחק קול של וואהו (אנשים שהוא מכיר -אפילו ההורים-בצחוק) הוא מפחד וחוזר להבעה הנוראה הזאת. לא זכור לי מאורע יוצא דופן שאפשר לקשור אותו לענין, הילד בכללי ילד נבון, מפותח, קצת לפלף (בסדר מבחינתי), חברותי מאוד - בונבון אמיתי. איך אפשר לעזור לו , שאני רואה את ההבעה הזאת על פניו אני ממש מרחמת עליו, אני מגיבה בעדינות לפעמים בצחוק עדין למתן את הפחד ולהראות לו שזה כלום ולפעמים בחיבוק מרגיע.

08/04/2006 | 13:11 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, מה עושים ? התשובה מאוד פשוטה - פשוט לא מפחידים אותו. אני לא כ"כ מבינה מדוע,אם יודעים שהילד מפחד מזה,צריך להשמיע בכוונה קול כזה או אחר. בהצלחה, מור

09/04/2006 | 07:16 | מאת: רוית

מור שלום, כמובן שלא מפחידים אותו בכוונה , נתתי את הדוגמא הכי קטנה שאפילו היא מלווה במבט המפחיד הזה. לדעתך עם הגיל זה עובר?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות