זקוקה לעזרה מיידית !!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/04/2006 | 21:27 | מאת: דנה

אנו הורים לילדה בת שנה ותשעה חודשים. מקסימה, עצמאית וחכמה. לפני חודש נולדה לה אחות ומאז היא מתעלמת מבקשות שלנו (לצחצח שיניים, ללכת לישון, ללכת הביתה לאחר שאנו נמצאים במקום אחר וכד') היא פשוט לא מתייחסת , כאילו לא דיברנו איתה. אנו חוזרים על הבקשה מספר פעמים והיא בשלה- פשוט מתעלמת או מסתכלת עלינו במין חיוך אפאתי. למרות זאת, יחסה לאחותה התינוקת מעולה- היא מנשקת ומחבקת אותה, מתלהבת ממנה ועוזרת לנו בטיפול בה. מיותר לציין שבכל פעם שזה קורה- בדר"כ בשעות הערב, שעת השינה שלה (המאוחרת בלאו הכי) מתארחת עוד ועוד ואנו מוצאים את עצמנו בדרך ללא מוצא. גם כאשר אני צועקת עליה וקשה איתה אני מרגישה אח"כ כל כך רע עם עצמי וחושבת שהייתי יכולה לפתור זאת בדרך אחרת אבל אני לא יודעת מהי. אני יודעת שמדובר בגיל בעייתי ובשינוי מהותי (לידת אחות ו"גניבת" תשומת הלב- למרות שאנו משתדלים לתת לה את המירב ולהענות לכל צרכיה ובקשותיה). מה עושים? איך עוצרים את כדור השלג הזה ? אשמח לקבל תגובות ופתרונות .

02/04/2006 | 23:30 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, אנא התחילי בקריאת החלקים,אח חדש,גיל שנתיים ב"שאלות ותשובות" משמאל. אם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

03/04/2006 | 22:41 | מאת: דנה

היי מור, קודם כל תיקון טעות- הילדה בת שנתיים ותשעה חודשים (ולא בת שנה ותשע). קראתי את החלקים הרלוונטיים. ויש לי עדיין שאלה - מה עושים כאשר היא לא מתייחסת לבקשותינו? איך פונים אליה כאשר היא "לא מתקשרת" איתנו ומתנהגת כאילו לא פנינו אליה? לפעמים אני עוזבת אותה לנפשה ומחכה שתבקש ממני משהו ואז מתנה זאת בכך שהיא תבצע קודם את מה שביקשתי ממנה. האם זוהי אפשרות? מודה לתשובתך.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות