חרדת זרים??

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/03/2006 | 12:45 | מאת: שרון

שלום רב, בתי בת 5 חודשים ובשבועות האחרונים אנו עדים לתופעה חדשה. בראותה אנשים זרים היא בוחנת אותם ולעיתים פורצת בבכי. אתמול סבתא שלא ראתה אותה חודש באה לשמור עליה היא הגיעה שעה לפני הזמן והתבוננו בתגובות - היא חייכה הייתה בידיה ולא הראתה שום דאגה, לאחר מכן הקטנה הלכה לישון, והייתי צריכה לצאת ללימודים, כשהתעוררה היא התעוררה בבכי והסבתא לא הצליחה להרגיעה חזרתי במיידי וכשחבקתי אותה היא מייד נרגעה (לאחר חצי שעה של בכי רצוף!! עם הפגות קטנות).היא נחשבת לילדה רגועה וכשהיא בוכה קורה לעיתים רחוקות אני מייד מצליחה להרגיעה, חיבוק, שיר, נידנוד ומענה לצורך שלה. חשוב לי לציין: רוב שעות היממה היא איתי מלבד שלוש פעמים בשבוע בהם אני יוצאת ללמוד כל פעם 5 שעות (כבר בהיותה בת שלושה שבועות).את לימודיי ועיסוקי אני משאריה לשעות הלילה כך שבמהלך היום אני איתה ורק איתה. באשר לאביה היא מאוד אוהבת וקשורה אליו, אותו היא רואה בעיקר בסופ"ש והיות והוא וכשהוא חוזר הביתה היא כבר ישנה. מה קרה? האם אפשר ללמוד מכך משהו לגבי ההתקשרות שלה עמי? מהאם האוהבת והדואגת

08/04/2006 | 12:48 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, כדאי להרגיל אותה לנוכחות זרים,כשאת בסביבה (לדוג' בבית אבל מסתובבת והיא נשארת עם מישהו זר 3 דק' בסלון ואז את שוב חוזרת וכך הלאה). הרעיון הוא שהיא תלמד שגם כשהיא לא בוכה את חוזרת. יתכן שעבור ילדה שרגילה להיות כ"כ הרבה איתך,זה מעבר חד מדי ולכן חשובה ההדרגתיות. מה עוד שבמקרה שתארת, היא הלכה לישון כשאת בבית והתעוררה כשמבחינתה את "נעלמת". זה עלול להבהיל. לכן,בשלב ראשון רצוי להרגיל כניסת זרים כשאת איתה,אח"כ כשאת מסתובבת בבית,אח"כ כשאת יוצאת למס' דקות ורק אח"כ שאת הולכת וגם אז רצוי לא כשהיא ישנה. כל שלב אמור להיות מתורגל מס' פעמים לפני המעבר לשלב הבא. בהצלחה, מור

08/04/2006 | 20:35 | מאת: שרון

המון תודות!! ואני איישם שיטה הגיונית ונכונה זו.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות