בעיות עם הכניסה למשפחתון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/03/2006 | 13:43 | מאת: אודליה

שלום מור בני בן שנה ושלושה חודשים. לפני כחודש הכנסנו אותו למשפחתון קטן ואינטימי (10 ילדים). שבועיים מתוך החודש הוא שהה בבית כתוצאה ממחלה, ובשבוע האחרון הוא מגיע סדיר למשפחתון. בשבוע האחרון הילד לא מוכן להירדם לבד במיטתו, אלא רק במיטה ביחד איתי וגם זה לאחר כשעתיים של בכי ושיכנועים. הוא החל להתעורר באמצע הלילה בצרחות ומוכן להירדם שוב רק במיטתנו, לאחר ליטופים והרגעה שאורכת כרבע שעה בערך. בנוסף הוא החל להכות את ראשו בצעצועים שונים ולזרוק חפצים לכל עבר. במשפחתון הוא לא רגוע, בוכה כל הזמן, יושב ולא זז (למרות שהוא כבר הולך) ונמצא רוב הזמן על הידים של המטפלות. ידוע לי שהדבר נובע מחרדת נטישה שהוא חווה, אך מה אפשר לעשות בכדי להקל עליו את סבלו? נראה שהילד מאוד סובל. יש לציין שאני מוציאה אותו בכל יום מוקדם מאוד (לאחר 4 שעות בלבד ). מצטערת מראש על האורך. בתודה מראש אודליה.

08/04/2006 | 12:38 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אין טעם לתייג את הדברים כחרדה כזו או אחרת. הרבה יותר חשוב מה הילד חש איך מטפלים בזה,מאשר השם של התופעה. במקרה שאת מתארת יתכנו שני דברים: 1. את מתארת הרבה שינויים לילד כ"כ קטן ויתכן שזו התגובה לכך. במקרה כזה,השתדלי להיות כמה שיותר סבלנית,לעטוף אותו ביותר תשומת לב מתמיד,יותר מגע וכו'. אבל במקביל גם שמירה על הגבולות והחוקים הנהוגים בבית (לדוג',שינה במיטה שלו. אפשר לגשת,ללטף,לשיר לו.. אבל מבלי להוציא אותו. למרות שזה אומר כמה לילות בלי שינה,לטווח הארוך, זה עדיף על פני מעבר למיטתכם. לגבי שינה את יכולה לעשות חיפוש בפורום ולמצא עוד תשובות). 2. יתכן שיש משהו במשפחתון שמקשה עליו את ההתאקלמות . לכן,כמו בהרבה מקרים אחרים אני ממליצה גם לך,ללכת לערוך תצפית במשפחתון. לא כדי לבקר את המטפלת אלא כדי להבין טוב יותר מה קורה לבנך. איך עורכים תצפית,תמצאי ב"שאלות ותשובות" בחלק - גן. כדאי כשיוצאים מהתצפית לכתוב בכמה נק' מה ראית. הרבה פעמים זה נותן לנו את התשובות. אם יש צורך,את מוזמנת להביא לכאן את מה שראית ואנסה לעזור. דרך אגב,תצפית היא לא ביקור של 10 דק' אלא ממש ישיבה של חצי שעה,שעה. מה שעוד כדאי לך לבדוק עם עצמך,הוא המסר אותו את משדרת לבנך (גם אם לא במודע). ז"א,אם לדוג' את עצמך מתקשה להפרד ממנו,סביר שגם הוא יתקשה. אם הפרידה בבקר היא מאוד ארוכה,סביר שזה ישפיע עליו. ילדים קולטים את הקושי שלנו ומגיבים בהתאם. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות