התעוררות בלילה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/03/2006 | 10:39 | מאת: עופר

בני היחיד בן 3.5 וישן במיטת נוער בחדרו. מזה כשנה הוא מבקש לעבור אלינו במהלך הלילה, בחלק מהזמן. זה בא בתקופות ובגלים. עשויה להיות תקופה של יותר משבוע בו הוא עובר למיטתנו כל לילה, ולאחר מכן, מס' לילות רצופים בהם ישן במיטתו ללא הפרעה. חשוב לציין כי בשנה זו עברנו דירה ליישוב חדש, עם כל המשתמע מכך וגם הוא עבר ממיטת תינוק למיטת נוער. מעבר הדירה היה חלק מאוד ומאוד חיובי לכל המשפחה. לא ידוע לי על כל מיני דברים ומצוקות שבנו עובר בתקופה זו, במיוחד כי היא ארוכה למדיי ובמיוחד, כי הוא לא עקבי לאורך זמן במעברו אלינו. היות שהוא ילד בוגר וחכם, הסברנו לו כי איכות השינה של כולנו ירודה בעקבות השינה המשותפת, אין הוא מרטיב זה כבר זמן רב. ניסינו כל מיני עידודים- החל מעידוד מילולי ושבחים על שנת לילה רצופה במיטתו, ניסינו גם עידוד בפרסים ומתנות (קטנות וסמליות) על מגוון פעולות אותן מיטיב לעשות- כילד גדול ובוגר וביניהן גם שנת לילה רצופה. ניסינו אף שבחים בפני כל המשפחה המורחבת כדי להרחיב את מעגל התמיכה בו. כל פעולת עידוד כזו עובדת ומשפיעה עליו ועל שיתוף הפעולה שלו, אך טווח ההשפעה שלה לא ארוך ולא סדיר. גם כשהפעלנו את שיטת המדבקות (מעודדת מס' פעולות שיעשה כילד גדול ולאחר צבירת מס' ריאלי של מדבקות- מקבל הפתעה) שראינו שמאוד אהב אותה ואת הפרסים שקיבל ואכן עודד אותו לעשות הפעולות המתוגמלות, לאחר כשבוע של שימוש בשיטה זו, זה כבר לא השפיע על שנת הלילה שלו וחזר למינהגו- לעבור למיטתנו בלילה. ניסינו גם לישון בחדרו למס' לילות, כי קראנו שזה עשוי להחזיר לו את הביטחון שבשנת לילה מלאה בחדרו והוא אכן נהנה מכך- מקירבתנו אליו גם בשעות שלא רגיל לתשומת ליבנו. קשה לי לומר כי איכות השינה שלנו נותרה טובה... מה עוד עלינו לעשות? אנו די חסרי אונים.

02/04/2006 | 09:54 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אתה מתאר המון "עשיה" סביב עניין השינה ( הסברים,חיזוקים,מדבקות,פרסים...). ז"א,הילד מקבל המון תשומת לב ועניין בנושא. סביר שכל עוד תמשיכו,תמשך הבעיה. לכן,מומלץ לעשות שני דברים : 1. להפסיק את העניין מסביב. החיזוק צריך להיות מילה - שתיים נעימות,לא יותר מכך. המסר צריך להיות - לישון במיטה שלך זה הדבר המצופה ממך,אין כאן שום דבר מיוחד. 2. אותם אלמנטים שקיימים בהצבת גבולות - אסרטיביות ונחישות. כדאי לקרא את החלק על הצבת גבולות ב"שאלות ותשובות" משמאל,זה אמור לעזור גם במקרה שלכם. צריך לזכור,שכל דבר שהוא over,מאבד מהשפעתו ולעיתים אף משיג השפעה הפוכה. אין טעם לחזק over. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות