בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/03/2006 | 12:26 | מאת: שרון

מור שלום אחיינית שלי בת 4. בת יחידה ובכורה ונכדה ראשונה. מאז ומתמיד היא מאוד מפונקת, אולם לאחרונה היא עקשנית ומרדנית בצורה קיצונית יותר מאי פעם. היא מכה את הוריה, אם היא לא משיגה את מבוקשה היא בוכה בהיסטריה, משתוללת ולא מוותרת על רצונה בשום אופן. לאחרונה היא מכה את אמה בבטן כי היא חושבת שיש שם תינוק (הוריה מנסים מזה תקופה להביא עוד ילד לעולם). יש לציין מספר פרטים חשובים: הוריה לא מתואמים בחינוכם אותה. אחותי, קרי אמה יותר נוקשה וכן מנסה להציב גבולות. לעומתה גיסי בקושי מעורב בחינוכה, הוא מאוד אדיש גם אם היא מטריפה את כולנו למשל בארוחת ערב שבת. המצב נעשה לא נעים לאחרונה כי לאמי , קרי סבתה, שדואגת לה מהשעה 13:20 בצהריים (מוציאה אותה מהגן) ועד שהוריה חוזרים מהעבודה מאוד קשה איתה. היא ממש מתישה אותה. פרט לכך היא משתעממת בקלות (ילדה מאוד חכמה), מבלגנת ולא מסדרת אחריה, מקללת וצועקת. מה את מציעה לנו?

02/04/2006 | 10:17 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הנק' היא לא זה שהיא מפונקת אלא זה שהיא חסרת גבולות. פינוק הוא נהדר,בתנאי שהוא מגיע ביחד עם גבולות. מכיוון שאתם לא הוריה של הילדה יהיה קצת קשה לעשות דרכם שינוי אבל... אפשר לדאוג לכך שכשהיא אצל סבתה (לפחות כשהיא לבד שם) כן יהיו לה גבולות והיא כן תפנים את חוקי המקום (בדיוק כמו שיש ילדים שבגן מגיבים יפה מאוד לגבולות ובבית הם חסרי גבולות לחלוטין. ז"א,תלוי מי המבוגר שנמצא איתם ועד כמה הוא מציב גבולות). אני מציעה לתת לסבתא את החלק מ "שאלות ותשובות" שמתייחס להצבת גבולות ולהתחיל ליישם. דבר נוסף,אפשר שהסבתא תעמיד גבולות לבתה (לא לנכדה) ותגיד - עד כאן !. אני לא מסוגלת לשמור עליה אם אין חוקים וגבולות בסיסיים,ותעמוד על כך שהוריה יתחילו בתהליך של שינוי (או לבד או עם עזרה מקצועית). מה שחשוב הוא שאימה של הילדה לא תקבל מכם פידבק שהיא או בעלה אשמים,אלא שאתם פשוט לא מסוגלים יותר. מבלי להאשים. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות