בעיה שמטרידה אותי... ממש לא יודע מה לעשות...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/03/2006 | 23:50 | מאת: יוסי

אני אבא לילד בן 9 וחצי. אני פרוד, והילד חצי שבוע אצלי וחצי שבוע אצל אימו. עד כאן אין בעיה. לילד קשיים בלימודים, אך אין עליו לחץ, וגם אני וגם אימו מתייעצים ובקשר, עם ביה"ס ועם צוות שמלווה אותנו (דרך ביה"ס בעיקר). הילד מרבה ללכת לבית של סבתא שלו (גרה קרוב) לשם מגיעים גם בני דודים קטנים. לפני שבועיים סיפרה לי אחותי (דודה של הילד, שהילד שלי ננעל עם בנה בחדר בבית של הסבתא. לאחר שהם דרשו בהם לצאת, אמר הילד שלה (בן חמש וחצי) לאימו ששניהם התפשטו... כששמעתי את זה היה לי קשה מאד לעכל את הסיפור, אך אמרתי לבני שאסור להינעל בחדר עם אף אחד. לא המשכתי יותר מזה, וחשבתי שאולי יש איזו טעות. היום יום שישי, היינו אצל הסבתא, כאשר בזמן תכנית טלוויזיה חשבנו שהואמשחק עם בן דוד (בן 4) במחשב. הפעם היה זה אחי שהלך לראות מה קורה. לפתע בני הופיע ואמר שהוא רוצה הבייתה. זה באמת נראה לי מוזר, אך ייחסתי זאת לעייפות. כשהגענו הביתה התקשרה אליי אשתו של אחי, ואמרה לי שהוא ראה את הבן שלי מאחורי בנו, שעמד בתנוחת 6, עירות על הרצפה. לומר את האמת, עד עכשיו אני ממש בפאניקה. מה קרה לא בסדר? היכן הוא ראה את זה? והכי חשוב... מה עליי לעשות? הייתי מוכרח לדבר עם בני, שכבר כששמע את הטלפון, החוויר ו"הרגיש לא טוב" לפתע. שאלתי אותו מה קרה... והוא רק אמר עזוב אותי" הרבה פעממים... שאלתי אותו אם עשו לו משהו כזה בביה"ס, והוא אמר שלא... שאלתי אם זה אצל אימו.... והוא אמר שלא שאלתי אותו.... ראית את זה כאן... אצלי בבית? והוא אמר שלא.... אבל אני לא רגוע... אני לא יודע אם הוא ראה את זה איפה שהוא, ומה לעשות... אנא דברו איתי

26/03/2006 | 12:38 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אני בהחלט יכולה להבין את הפניקה שלך אבל... אחרי הבהלה הראשונה,חשוב מאוד להרגע ולשמור על הפרופורציות. בהלה לא תועיל לא לך ובטח לא לילד. אין טעם לשאול או לחקור את הילד. סביר שהוא עצמו מבוהל ממה שקורה כרגע. תפקידך הוא לשדר לילד קבלה (גם אם אתה לא מסכים למעשה כדאי לשדר לילד שמקבלים אותו ומבינים אותו) ובמקביל לקבוע פגישה בהקדם עם איש מקצוע (עו"ס,פסיכולוג שמטפלים בילדים). אל תנסה לפתור את העניין לבד. במקרה כזה הנזק עלול להיות גדול מהתועלת,במיוחד לטווח הארוך. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות