דבק, דבק, דבק!!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/11/2004 | 10:50 | מאת: פיקסו

שלום, הבן שלנו הוא קרוב לגיל שנתיים. ילד מאוד חכם. מצד אחד הוא מאוד עצמאי, רוצה לעשות דברים בדרכו ולשלוט בסיטואציה מצד שני, הוא לא עוזב את אישתי לרגע, תמיד הוא מסתכל איפה היא, בלילה הוא קורא לה רק כדי לראות אותה לשניה והוא חוזר לישון, מהרגע שהוא נכנס הביתה מהגן ועד הרגע שהוא הולך לישון הוא צמוד אליה, לא נותן אויר. ניסיתי קצת להחליף אותה אבל הוא רוצה רק אותה!! בגן לעומת זאת אין בעיה והוא נפרד ממנה ממש יפה בבוקר - בלי שום בכי. מה עושים כדי לתת לאישתי קצת אוויר?

23/11/2004 | 15:48 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים,פיקסו. נתחיל בדבר הכי חשוב (לדעתי) - מה אשתך חושבת על זה? גם היא מרגישה שהוא לא נותן לה אויר,או שזו רק התרשמות שלך כצופה מן הצד?. על מנת לנסות להבין מה מניע את הילד חשוב להבין איזה שדר (מילולי ובמיוחד בלתי מילולי) הוא מקבל מהסביבה,לכן כ"כ חשוב לדעת מה אשתך מרגישה. אנא נסה לשתף ביותר מידע לגבי עמדתה של אשתך (או פשוט שהיא תשתף) ואנסה לעזור. מור.

24/11/2004 | 09:04 | מאת: פיקסו

הי מור, אני יודע היטב כי קשה מאוד לאישתי עם הנושא הזה. ההיצמדות של הילד ממש מקשה עליה לתפקד בבית. כשהיא מבשלת הוא לוקח כסא ונעמיד לידה... כשהיא עושה כלים הוא לידה.... במקלחת הוא רוצה להיות איתה... ממש כל דבר שהיא עושה הוא רוצה להיות לידה... לאילו מסרים בלתי מילויים של הילד עלינו לשים לב?? האם מדובר כאן רק בפינוק או יתרה מכך... ממתינים לתשובתך יום נעים

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות