התייעצות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/03/2006 | 17:36 | מאת: רויטל

יש לי שני ילדים ילד בן 8 וילדה בת 5, שמתי לב (בערך בשנתיים האחרונות לסירוגין)מכל מיני תופעות שסוטרות את הציפיה שלנו מבנים לדוגמא : לפעמים אם הוא רואה תכשיט שלי הוא אוהב לענוד אותו, פעם הבת שלי קיבלה ערכת איפור וראיתי שהוא מתלהב לאפר אותה, פעם הוא הדביק מדבקות על הציפורניים כדי להאריך אותן, ראיתי אותו מודד נעלים שבנות משחקות איתן(של נשים) ועוד כל מיני מקרים מן הסוג הזה, אולם מנגד הוא מאד אוהב את כל ההתעסקות סביב כדורגל, יש לו רק חברים בנים, יש לי חברה טובה שיש לה בת והוא לא אוהב ללכת אליה כוון שמשעממים אותו המשחקים שלה, ואפשר לומר שחוץ ממני אף אחד בחיים לא היה מדמיין שלדעתי אולי יש בעיה כוון שהוא ניראה ומתנהג כבן לכל דבר(אפילו בעלי חושב שאני הוזה), השאלה שלי נחלקת לשניים : א. האם הסימנים שמניתי מעידים על בעיה במגדר ב. כיצד נוהגים, כוון שכל מקרה כזה מוציא אותי משלוות הנפש שלי לכמה ימים ומכניס אותי לחרדות למרות שאני מנסה לשדר טבעיות ורוגע אני בטוחה שמשהו מהלחץ שלי עובר אליו. אני רוצה להוסיף שאימי ובעלי חושבים שבגלל שאני כ"כ מתלהבת מהבת שלי ואני מתנהגת איתה לפעמים כאילו היא הבובה שלי אז הוא מתנהג כך לפעמים מתוך צורך למשוך תשומת לב (למרות שבשנה האחרונה חדלתי לגמרי מההתנהגות הזו ) מה דעתך על התיאוריה הזו ?

15/03/2006 | 20:08 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, כמה הודעות מתחתייך,שואלת שרונה את אותה השאלה לגבי בתה. אני מכירה יותר מבן אחד ששיחק בברביות,התחפש אחה"צ לבת - חצאיות,עקבים,איפור... ולמיטב ידיעתי הם גדלו להיות סטרייטים לחלוטין. מצד שני,אני מעריכה שאם תראיני הומוסקסואלים תוכלי למצא גם כמה שאהבו להתחפש לבנות או להדביק ציפורניים (וכמה ששיחקו רק כדורגל). ז"א,אני לא חושבת שאפשר להסתכל על משחק של בן 8 ולהגיד הוא יהיה כך או אחרת. את שואלת כיצד להגיב - רצוי לקבל את זה כמו שזה,משחק. כי אם זה באמת רק משחק,אז אין טעם לתת לזה פרשנויות שעלולות להבהיל את הילד,להרחיק אותו ממך וכו'. אם זה לא רק משחק,אז עוד יותר כדאי אפילו,לשדר לו שמקבלים אותו כמו שהוא,על מנת לא להביא לניכור וריחוק בינכם. מה עוד שלחץ,כעס,דרישה לשינוי וכו' ממילא אף פעם לא מטיבים מצב אלא רק מרעים אותו. בכל מקרה,אולי כדאי להתייעץ גם בפורום של ד"ר רובינשטיין שמומחה בשאלות מסוג זה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות