כמה ימים ושעות ממולץ ללכת לגן בגיל 1.8

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/03/2006 | 14:52 | מאת: דורית

שלום, בתי בת השנה מטופלת כיום באמצעות מטפלת חמה ואוהבת עד השעה שלוש וחצי. התחלתי לחשוב על מסגרת של גן. השאלה היא עקרונית מה עדיף- לילדה בת שנה ושמונה- גן עד ארבע כל יום, גן עד אחת כל יום ומטפלת עד ארבע, או בשנה הראשונה- להכניס את הילדה בהדרגה למסגרת של גן, היינו, רק למספר ימיםלגן, לדוגמה 3 ימים, והשאר עם המטפלת. אין לי מושג אם האפשרויות הנל אפשריות , אך רציתי לדעת באופן עקרוני מה עדיף לילד מבחינת מספר השעות במסגרת של גן. משום מה נראה לי טירוף לשלוח ילד בגיל כה קטן כל יום עד 4 לגן. אודה על מצתן עמדתך המקצועית. דורית

08/03/2006 | 19:39 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, מאוד תלוי מי הילדה,אופיה וכו'. עם זאת,מבין האפשרויות שמנית,אני הייתי בוחרת בזו של גן עד 13 ואח"כ מטפלת. מדוע ? בעיני,להיות בגן כל יום משהו כמו 8 שעות בגיל הזה,זה הרבה. אני מאמינה שכמו שילד זקוק לחברה ולילדים נוספים,כך הוא גם זקוק להתייחסות אינדבידואלית והרבה הרבה חום ויחס שלעיתים כשהוא חלק מקב' ילדים,קצת יותר קשה לקבל. דרך אגב,כדאי לך גם להציץ ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק - גן. בהצלחה, מור

09/03/2006 | 09:37 | מאת: דורית

בהמשך לשאלתי מה את אומרת על האפשרות שבגיל שנתיים תלך 2 בשבוע לגן וכל השאר עם מטפלת, ובהמשך להעלות בהדרגה- 3 פעמים בגיל 3 ובכל מקרה נראה לי רק עד השעה 1

09/03/2006 | 09:37 | מאת: דורית

בהמשך לשאלתי מה את אומרת על האפשרות שבגיל שנתיים תלך 2 בשבוע לגן וכל השאר עם מטפלת, ובהמשך להעלות בהדרגה- 3 פעמים בגיל 3 ובכל מקרה נראה לי רק עד השעה 1

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות