פינוק ללא גבולות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/02/2006 | 18:27 | מאת: שחר

שלום רב בתי בת 5 וחצי חודשים. כל היום רק על הידים. לא משחקת בלול בכלל, ולא מוכנה לשבת בעגלה בעת טיול - רק על הידים. הדבר היחיד שקצת מעניין אותה הוא טלויזיה, וגם זה לא לאורך זמן. לא ברור לי מה אני עושה לא בסדר שהיא כזאת. חשוב לציין שהיא ילד שלישי אחרי 2 בנים, כך שאני לא "טירונית" בגידול ילדים. איך לשנות את הרגליה? איך לגרום לה למצוא עניין גם במשחקים, גם בטיול בעגלה? היא יכולה לבכות כשמטילים בעגלה שעה ולא להתייאש עד שאני נכנעת ומרימה אותה. אודה על תשובה מהירה

08/03/2006 | 18:45 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, באפן כללי,לכל תינוק הטמפרמנט והאופי שלו. יש תינוקות קצת יותר "נוחים" ויש כאלה שקצת פחות. מה שכן,בדר"כ תינוק/ילד שמאד תלוי על האם,קולט איזשהו שדר,מסר מהאם המעודד את זה. במרבית המקרים,השדרים שלנו לא ממש מודעים לנו ולכן כדאי לשבת עם עצמך ולחשוב קצת על מה הילדה הזו "עושה לי",איפה היא "נוגעת" לי,האם יש הבדל בין מה שאני מרגישה כלפיה לבין מה שהרגשתי כלפי הגדולים,למי היא דומה וכו'. זה בעיקר יעזור לך להבין את החלק שלך בסיטואציה ומה יתכן שקצת מקשה עלייך,דווקא עם הילדה הזו לשנות את המצב. בעיני,דווקא החלק של בדיקה עצמית שלנו כהורים הוא החשוב והרבה פחות מזה,הדברים הטכניים. טכנית - הייתי שמה אותה הרבה לידי,גם כשאני עסוקה בדברים אחרים. פחות בעגלה,יותר על שטיח/לול. מדברת אליה תוך כדי שאני עושה דברים אחרים. גם כשיוצאת מטווח הראיה שלה להמשיך מדי פעם להשמיע לה. אבל כאמור,בעיני אין תחליף לבדיקה העצמית. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות