ילדה בת 11 חודש עצבנית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/02/2006 | 09:46 | מאת: לילך

יש לי ילדה בת 11 חודשים ומגיל מאד קטן (5 חודשים) היא מאד עצבנית וזה מתבטא כשהיא רוצה משהו ולא נותנים לה או שיש לה עוגיה או משחק ביד וצריך לקבת לה כדי שלא תיחנק וכיו"ב היא צועקת ומתעצבנת מאד ומכווצת את השרירים בפרצוף מעצבים והשאלה היא ממה זה יכול לנבוע והאם יש איזה שהוא דרך להרגיע אותה ואולי בכלל לא צריך להתייחס וזה יעבור. נא תשובתכם

04/03/2006 | 10:48 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כל ילד מתעצבן כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה. השאלה היא מה תגובת ההורה. כמו שכתבתי כאן אין ספור פעמים,כל הילדים פחות או יותר מנסים את כל התגובות האפשריות. ע"פ תגובת ההורים הם מחליטים איזה מהתגובות כדאי להשאיר ברפרטואר שלהם ואיזה לא. במקרה שלך,כשהיא כועסת,כדאי להגיד - אני יודעת שאת כועסת אבל... אין טעם לוותר לה כשהיא כועסת כי היא תלמד שזו הדרך להשיג דברים. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות