בת 5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/02/2006 | 10:18 | מאת: חני

מור שלום שוב אני רוצה לשאול אותך משהו לגבי ביתי הגדולה: בדצמבר מלאו לה חמש והיא כרגע בגן חובה. היא היתה בסדרת טיפולים בריפוי בעיסוק בגלל בעיות של מוטוריקה עדינה וחולשה בשרירים. כרגע הגננת והמרפאה בעיסוק ממליצות לא להעלות אותה לכתה א' שנה הבאה בגלל אי מוכנות מבחינה רגשית. ( מבחינה שיכלית אין שום בעיה- היא כבר יודעת את כל האותיות- לכתוב, לזהות- למשל). מבחינת סף תסכול- מאד נמוך! אני כמובן מסכימה שעדיף להשאיר עוד שנה במיוחד שהיא עדין מאד קטנה לשכבת גיל שלה ואני חושבת שזה יהיה לה רק טוב. השאלה שלי- איך אפשר לעבוד איתה על הסף תסכול? האם יש לך עצות מעשיות? תודה רבה כיף לקרוא תשובות בפורום- לומדים מהם הרבה... תמשיכי חני

04/03/2006 | 10:26 | מאת: מור וכסמן

הי חני, בדר"כ השארות בגן ללא תוכנית עבודה מתאימה לא יכולה לעשות פלאים. ז"א,גם אם משאירים ילד בגן צריך ללוות את ההשארות בתוכנית טיפול שעובדת איתו ועם ההורים על הקשיים. קשה לי להאמין שסף תסכול נמוך ישתנה מעצמו או מעוד x חוד' בגן. כדאי לפנות לאיש מקצוע שיפגוש אתכם,ההורים,את הילדה ויתן הערכה גם לגבי השאלה אם להעלות או לא (צריך לזכור שיש גם חסרונות בהשארות שנה נוספת בגן. במיוחד אם הילד מתאים מבחינה קוג' ויש לו מוטיבציה ללמוד ולהתקדם) ובעיקר יבנה איתכם תוכנית טיפול. יתכן מאוד שאם תחלו בטיפול בזמן הקרוב,יהיה שינוי כזה אצל הילדה שכן יאפשר בספט' כניסה לכיתה א'. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות