התנהגות משונה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/02/2006 | 13:14 | מאת: רונה-לי

מור היי, יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים , ילד מאוד בוגר , מדבר ברור ומבין הכל. אני כעת בחודש השמיני להריוני ובזמן האחרון דיבורו הפך לתינוקי מאוד ..הוא מדבר כמו תינוק ואני לא יודעת אם זה קשור בעובדה שאני בהריון , כיוון שאנחנו לא נותנים לו להרגיש משהו שונה,אנחנו מתנהגים אליו אותו דבר ואף יותר. אני הסברתי לו "לאמא יש תינוק בבטן בגלל זה קשה להרים אותך" וכו' ... אך עדיין לא הקדשתי לזה שיחה משמעותית ולכן מדוע לדעתך הוא מגיב כך? אני צריכה להעיר לו על דיבורו או להתעלם?

17/02/2006 | 11:59 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, א. זה קורה הרבה פעמים אצל ילדים בגילאים האלה גם ללא קשר להריון. ב. למרות שלא עשיתם עניין מההריון (וטוב שכך..) סביר להניח שהוא חש בשינוי ויתכן שהדיבור מושפע גם מכך. בנושא הזה אני ממליצה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל - אח חדש בבית. מה לעשות ? לא להתייחס לעניין הדיבור התינוקי כשהוא מדבר כך אבל כן מאוד לחזק כשהוא מדבר "כמו גדול".משהו כמו - איזה כיף לי לשמוע אותך מדבר כך... ולנסות למלא את מבוקשו כשהוא מדבר כמו גדול,הרבה יותר מהר מאשר כשהדבור תינוקי. ז"א,שירגיש שכדאי לו לדבר "כמו גדול". במקביל,לאפשר לו להיות מאוד קטן - הרבה מגע,,ערסול (עד כמה שאפשר בחודש 8 :)),להוציא משחקים שהיו שלו כשהיה קטן ולשים בהישג יד - מובייל,רעשים,אונ' וללוות את זה באמירה - הנה המשחקים שלך כשהיית תינוק,לספר סיפורים "כשהיית קטן...". בהצלחה ולידה קלה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות