תינוק צורח

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

10/02/2006 | 08:50 | מאת: דניאלה

שלום, יש לי תינוק מקסים כבן 6 חודשים. בימים האחרונים הוא התחיל לצרוח בקולי קולות, כאשר הוא רוצה משהו. לדוגמא: אם הוא רוצה על היידים ואני לא יכולה לגשת אליו מיד או שבעלי עסוק באותה שניה אז הוא צורח. מהר מאוד הוא מאבד ענין בכל משחק שאני נותנת לו. אפשר להגיד שבחצי שעה הוא עובר ממשחק למשחק, פעם בנדנדה ופעם "באוניברסיטה" ופעם בלול. אבל כל זה משעמם אותו מהר והוא בתחילה בוכה ואח"כ כאשר אין מיד תגובה הוא צורח, עד אשר מרימים אותו. עלי לציין, שאני כל היום סביבו בדאגה שלא ישתעמם. חברות סיפרו לי שזו תופעה שכיחה "הצרחות" האלו בגיל זה ושעלי לא להתרגש ולא להכנע לו ע"י הרמה על הידיים. יכול להיות שאני טועה בזה שאני מתרגשת מידי ומיד נכנעת לו. היתי מעוניינת לשמוע חוות דעת איפוא הטעות והאם זה אכן שכיח צרחות בגיל זה. (שכחתי לציין שהוא צורח או בוכה גם אחרי שהוא עשה אמבטיה, שיחק ואכל). אודה לכם על תשובתם. דניאלה

15/02/2006 | 11:42 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מניחה שהצרחות מגיעות מ "עלי לציין, שאני כל היום סביבו בדאגה שלא ישתעמם". אין צורך להיות כל היום סביב ילד,להפך זה עלול "לקלקל" בעתיד. כן כדאי גם כשאת עסוקה במשהו אחר,לשמור על קשר עין,על כך שישמע אותך וכו',אבל אין צורך להעסיק אותו כל הזמן או "לקפוץ לדום" כשהוא צועק. היום,אחרי שכבר הרגלת אותו שאת כל הזמן סביבו יהיה קצת קשה לשנות את זה. אבל כדאי לשנות,כי עם הזמן זה רק יהיה קשה יותר לשינוי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות