אייך לספר לילדה קטנה על בעיה גדולה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/01/2006 | 09:31 | מאת: לי

היי יש לי שני ילדים הגדולה בת 3.5 והקטן בן 1.5 לצערי אני חולה ועליי לעבור סידרת טיפולים קשה בקרוב כנראה שאעדר מהבית כחודשיים ( לא רצופים מדי פעם אצא מבה"ח) שאלתי היא כיצד לספר לביתי שהיא ילדה בוגרת ומבינה הכל אייך לספר לה מה קורה מבלי להדאיג אותה או לגרום לה חרדות. בנוסף, נאלצתי להכניס את בני שהיה עד כה עם מטפלת לגן, כיון שאני צריכה שהמטפלת תעבוד אצלי אחה"צ, האם עשיתי דבר נכון? להפריד אותו מהמטפלת ולהכניס אותו לגן בזמן צמוד למה שעליי לעבור ( הכוונה שהוא יהיה בגן חדש וגם אני לא אהיה בבית) המטפלת שהוא מכיר ואוהב עדיין תהיה איתו אחה"צ, בגדול לא הייתה לי כ"כ ברירה למרות שאני חושבת שהוא כבר צריך את הגן כדי להמשיך ולהתפתח עם בני גילו. אודה לך על תשובה מהירה.

30/01/2006 | 22:33 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, ב"שאלות ותשובות" חלק ב' משמאל יש תשובה מאוד מפורטת על איך לספר על מחלות,אנא קראי. לגבי הילד - בעקרון,המצב האופטימלי הוא להשתדל לא לעשות כמה שינויים יחד. כאן,לפי מה שאת אומרת לא היתה לך הרבה ברירה ולכן לדעתי חבל להתייסר על דברים שהם חובה. אף אחד מאיתנו לא חי בעולם אופטימלי ולפעמים גם כשיודעים שזה לא הדבר הכי הכי מוצלח,אין ברירה ועושים. זה חלק מהחיים. אז,אם יש ברירה ואפשר בתקופה הזו להשאיר אותו עם המטפלת בעיני זה עדיף. אבל,אם אין ברירה,זה לא סוף העולם ולא קרה שום אסון. הרבה בריאות, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות