גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/01/2006 | 21:02 | מאת: שיר

ביתי בת שנתיים ובתקופה האחרונה מבקשת לעשות פיפי בשירותים ( קנינו לה ישבנון) כאשר היא רואה אותי עושה פיפי או כאשר אנו קוראים ספר כלשהו בנושא ולעיתים סתם כך ( מעט מאוד). שהיא יושבת באסלה לא יוצא כלום והיא לוקחת נייר טואלט ומבצעת פעולת ניגוב זורקת אותו לאסלה ולאחר מכך מורידה את המים. כלומר ניתן לראות אצלה בשלות מסוימת לגמילה ( כך אני חושבת). שאלתי היא כיצד מתחילים בתהליך גמילה יותר אינטנסיבי שכן בתקופה זו של החורף לא כ"כ נוח לתת לה להסתובב ללא חיתול וכו, אלו שיטות גמילה נוספות ישנן??? אשמח לקבל תגובות, המלצות וכו...

30/01/2006 | 12:19 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, ככה מתחילים בגמילה !. זו הדרך ואין שום צורך להאיץ את התהליך,להפך זה עלול רק להביא נזק ועיכוב. מה שכן אפשר לעודד. איך עושים זאת ? לא ! - בדרך של ללחוץ שיצאר פיפי בסיר/אסלה,לא להיות מאוכזבים שפיספסו,לא לצאת מפרופורציה כשזה מצליח באסלה,לא לקשור את הגמילה עם בגרות. כן - לקנות תחתונים אטרקטיביים (פו הדב,ברביות..) ולשים במגרה ומדי פעם ביום יפה לתת איזה חצי שעה איתם (ולא מעל טיטול). לתת לשבת על הסיר /אסלה לפני המקלחת וכו'. את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום בנושא גמילה,יש המון תשובות. לסיום,התהליך הוא נהדר,רק חשוב לתת לה להוביל את התהליך בקצב שלה ולא להאיץ בה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות