מוות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/01/2006 | 13:16 | מאת: ענת

בתי בת חמש, ללא אחים ואחיות, מעלה את נושא המוות כל יום כמה פעמים ביום. הנושא קיים כחודשיים והשאלות שלה מאוד מטרידות אותי ואני לא יודעת איך לענות לה. היא שואלת אותי שאלות כגון: * כשאני אהיה גדולה אני אמות? ובעקבות זאת לאחרונה היא אומרת לי שהיא לא רוצה לגדול. * כשגדולים אין מה לעשות ואני אמות? * ישימו אותי באדמה כשאני אמות? ועוד כהנה וכהנה נושא המוות מאוד מטריד אותה ומעסיק אותה הרבה. אין לי דרכים להתמודד עם שאלות אלו. מבקשת לציין שלא היה מוות טרגי במשפחה למעט סבתו של בעלי שבתי הכירה לפני כשנתיים, אך לא הייתה קשורה אליה, המפגשים היו אחת לחודש לארוחת ערב שבת. איך עלי להתמודד עם שאלות אלה? מה עליי לעשות כדי להוציא אותה מהנושא הזה?

27/01/2006 | 21:49 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, דבר ראשון,זה מאוד נורמלי בגילה להתעסק בעניין המוות. אין צורך "להוציא אותה מהנושא הזה" וככל שתשדרי שזה נושא שמאיים/מטריד/לא נוח,סביר שהשאלות והעיסוק בעניין,יגברו. חשוב לזכור,שמבחינת הילד כשהוא מעלה את הנושא בפעם הראשונה,מדובר בנושא ככל הנושאים. התגובה של ההורה והשדר שמדובר בנושא רציני יותר/מטריד יותר וכו',גורר בעקבותיו את "עיסוק היתר" בנושא. אני מוסיפה לינ ק לשאלה שנשאלה בעבר,קראי את השרשור ואם ישארו שאלות,אשמח לענות. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/31/xFT/1900/xFP/1900 מור

30/01/2006 | 16:52 | מאת: ענת

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות