רישום לגן ילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/01/2006 | 13:00 | מאת: גלית

שלום! אני מתכננת להכניס את בתי לגן ילדים פרטי החל מספטמבר הקרוב אז תהיה בת שנה ושמונה חודשים. ביקרתי במספר גנים ולאחר ששוחחתי עם גננות ושקלתי את כל הנתונים נותרתי מתלבטת בין שני גנים שהם בעלי נתונים פחות או יותר זהים למעט נקודה אחת שנראית לי חשובה: המרחב בגן. בעוד בגן אחד נמצאים 10 ילדים בחדר של כ- 15 מ"ר בגן השני נמצאים אותה כמות של ילדים במרחב כמעט כפול (החצר הינה בגודל זהה בשני הגנים). מצד אחד קוסם לי המרחב בגן הגדול מצד שני, האם בתי הקטנה תחשוב אותו דבר? האם חשוב כי תהיה במרחב מצומצם אז תרגיש "בטוחה" יותר ? אשמח אם תוכלי לסייע לי מה הגישה המומלצת? בתודה, גלית

25/01/2006 | 17:30 | מאת: קורין

שלום יש לי שלושה ילדים הבכור בן שלוש האמצעי בן שנתיים והבת בת שנה כמעט. בשנה שעברה עברנו באמצע השנה ממושב לעיר ומכורך המציאות רשמנו את שני הבנים לגן אמונה שהוא כביכול דתי אבל לאחר חודש הוצאתי אותם משם מכיון שהמון דברים לא מצאו חן בעיננו ורשמנו אותם לגן דתי פרטי הילדים היו מרוצים וכמו כן אנחנו אבל היה קשה לנו בעיר ועברנו חזרה למושב בדיוק בתחילת לימודים חדשה ואת הילדים רשמנו למסגרות מקומיות לא דתיות כי אין פה ובסביבה מקבלים רק בגיל שלוש וזה לא התאים לנו. נכון לעכשיו הבן הגדול מלאו לו שלוש ואנחנו רוצים להעביר אותו למסגרת דתית השאלה היא האם לעשות לילד שוב מעבר? מדובר בילד מפותח בהבנתו מאוד לגילו אבל הוא עובר תקופה קשה שבאה לידי ביטוי באי קבלת אחיו האמצעי כאח והוא מבטא את מחשבותיו ורגשותיו בקול רם כמו למשל שיד בגן ילד שאין לו אח ושאפשר לשלוח את אחיו שיגור שם כדי שהוא יהיה פה לבד או האשמות שווא ורוגז תמידי ובכינות כל זה גורם לי להיות לא רגועה ואני מרגישה שאני מאבדת אותו אני לא יודעת באלו כלים להשתמש אבקש את יעוצכם בהקדם האפשרי

27/01/2006 | 21:40 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, באפן כללי,רצוי להמעיט בשינויים אצל ילדים צעירים,עד כמה שאפשר. שינוי גן הוא אחד מהשינויים היותר גדולים עבור ילד ואם ישנה אפשרות לשלוח לאותו הגן למשך יותר משנה,כדאי. על אחת כמה וכמה,ילד שעבר כ"כ הרבה שינויים כמו שאת מתארת ועוד יותר על אחת כמה וכמה,ילד שמראה כרגע קשיים (גם אם הם לא קשורים לגן). יציבות היא אחד הפרמטרים החשובים בהתפתחות של ילד וכאמור אצל ילד שעובר תקופה לא קלה,זה אפילו נדרש עוד יותר. בהצלחה, מור

27/01/2006 | 21:37 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, הדבר תלוי באופיו של כל ילד. יש ילד שמאוד זקוק למרחב (לדוג' ילדים מאוד פעילים,אנרגטיים זקוקים ליותר מרחב מאשר ילדים שקטים ופסיביים יותר), ויש כאלה שדווקא הקירבה והחלל הקטן נותן להם תחושת הגנה. אין כאן תשובה אבסולוטית. נסי,מתוך הכרותך עם בתך לבדוק מהם הצרכים שלה,מהו אופיה,מתי היא חשה מוגנת וכו' וע"פ זה להחליט. בנוסף,אני מציעה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק המתייחס לגן ואיך בוחרים גן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות