רגישות - בכיינות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/01/2006 | 10:18 | מאת: דפנה

יש לי שלושה ילדים בן 7 ושלושה חודשים ,בן 4 וחצי ובן שנה וחודשיים. הבן השני שלי שהוא בן 4 וחצי הוא מאוד רגיש. - כמעט כל שיחה ביני לבינו או בינו לבין אחיו הגדול נגמרת בבכי מצידו. על דברים שלא ברור למה הוא בוכה. כשאני מבקשת ממנו להביא משחק או דברים שקשורים אליו הוא אף פעם לא יכול. ואם אני מתעקשת שהוא יעזור קצת הוא מתחיל לבכות שאני לא יודעת לטפל בו ושהוא ילד קטן. כשאני רוצה להיות איתו ולתת לו קצת זמן איכות הוא מעדיף לראות טלויזיה. מה עושים ? זו התנהגות של ילד סנדוויץ ? או סתם התפנקות מיותרת ? או שאני לא מספיק רגישה לצרכיו ?

20/01/2006 | 22:01 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אני בהחלט נוטה להסכים שמדובר בהתפנקות. לגבי המיותרת ? אני לא חושבת שיש דבר כזה "התפנקות מיותרת". אני מעריכה שהוא מאותת שהוא רוצה עוד קצת... עוד קצת מה ? אולי עוד קצת ליטוף ונישוק וחיבוק ועירסול,אולי עוד קצת סיפור ומשחק.. ואולי פשוט נקרא לזה - עוד קצת תשומת לב. נסי לבדוק עם עצמך מה קורה ביומיום (לא כשאת מפנה זמן מיוחד בשבילו) - כמה הוא קצת נדחק בין הגדול שעליו אפשר לסמוך והוא זה שעוזר (לדוג') לבין הקטן שהוא חמוד ומקסים... אני הייתי מנסה לתת לו כמויות ע צ ו מ ו ת של מגע ותשומת לב ורואה איך זה עובד. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות