"אני מסכנה..."

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/01/2006 | 18:24 | מאת: ליבי

שלום, ילדתי המקסימה בת שנתיים וחצי, היא לדעתי מפותחת מאוד מבחינה לשונית. היא מדברת שוטף מגיל שנה פלוס, והיא איתי בבית. כלומר, כל מה שהיא שומעת זה ממני או מבעלי. יש לה חברות בנות גילה אך היא נפגשת איתן בעיקר בשבתות. העיניין המוזר בעיניי הוא שהיא כל הזמן אומרת: "אני לא מצליחה", ו- "אני מסכנה", "אני פוחדת" וגם "אני קטנה ולא יכולה". האם היא באמת מתכוונת לכך? האם אני משדרת לה שהיא "מסכנה וחלשה"? איך אוכל לדעת? תודה. ליבי.

20/01/2006 | 21:53 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אני יכולה לחשוב על שתי סיבות למה שהיא אומרת : 1. שהיא רגילה שעושים בשבילה הרבה ומקלים עליה עד כמה שאפשר,מגוננים מאוד וכו'. 2. שזו דרך "לבקש" להיות קצת קטנה - יותר מגע,קצת יותר תשומת לב,משחק יותר תינוקי וכו'. נסי לראות אם משהו מזה נשמע לך הגיוני. אם תרצי שנמשיך,אני כאן. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות