Please help!!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/01/2005 | 18:32 | מאת: רוזי

שמי רוזי נשואה פלוס שני ילדים בגילאי התבגרות. גדולה בת 14,והבן בן 13.כל אחד מהם נמצא כרגע בבעיה ואין לי מושג איך ניתן לעזור להם ולנסות במקביל להוריד קצת גם מהמתח בבית. זה מתחיל מזה שבעלי גבר מאוד לא קל,ויש לו דעות שקשה לשנות ולשכנע אותו אחרת. אנחנו עברנו תקופות לא קלות,וחיי הזוגיות שלנו היו על סף פירוק כמה וכמה פעמים. שניהם ראו ושמעו הרבה צעקות ובכי,והרבה אלימות מילולית.למזלי את האלימות הפזית הם לא זוכרים כי היו ממש קטנים,אבל יש לשניהם הרגשה שאני עברתי גם את זה... הבת מאוד קשה ומאוד מאמינה בעצמה שזה פשוט מעולה,אבל כש היא עומדת מולי או מולו ומסרבת לעשות משהו שמבקשים ממנה,זה יכול להטריף את הבן אדם.כן,היא כבר קיבלה מכות ממנו,אני גם לא חסרה לי עצבים אבל מאוד משדלת לא להרים עליה יד!!! היא מאוד מקפידה בלימודים בחטיבה,ומאוד אחראית בלימודים.יש לה חבר כבר כמעט 10 חודשים,והיא מרגישה מאוד טוב עם עצמה.בזמן האחרון היא כל פעם זורקת משפטים כמו נמאס לי מהחיים שלי,או אמא את יודעת כמה פעמים חשבתי להרוג את עצמי??!!! לגבי הבן זה עניין קצת שונה,כי הוא יודע להגיד סליחה ולהתחנף לאבא שלו כש צריך.אבל איתו גם, המים כבר הגיעו עד לנפש,בענייני הלימודים הוא כמעט ולא עושה כלום,וכל מה שחשוב לו זה החברים והעניין של להיות מקובל בחטיבה!!! כל המורים אומרים שהוא ילד מאוד חכם,אבל לא משתדל מספיק ומאוד מפריע בכיתה ותמיד מנסה להצחיק את כולם בעמצע שיעור.הוא מנסה כל פעם לשקר ואיכשהו לצאת מתוך תסבוכות בבית.הוא לא מקשיב לי כמעט בכלל,רק אם זה עונה לאינטרסים שלו. בת שלי עשתה לפני חודש פירסינג בתבור,כמובן ביקשה ממני ואבא שלה בכלל לא יודע מזה כלום.אם הוא יגלה,הוא מסוגל פשוט להרוג אותה ואותי ביחד. הבן גילה שלבת יש פירסינג,התעקש לעשות גם בגבה,ומאוד כעסשלה אמרתי כן ולו אני לא מרשה לעשות.בקיצור גם הוא עשה,וזה היה לפני שבועיים.מאז כל הזמן אני במתח שאבא לא יגלה,ואו שדרך ביתהספר לא יגלו לאבא שלו.לבינתיים הוא מוריד אותם כש אבא מגיע הביתה,ובלילה כש אבא יושן הוא מכניס לגבה מחדש!!!!בקיצור משחק עם העצבים שלי וגם שלו!!! אני מבקשת לדבר עם מישהו מקצועי,בכדי שאוכל בדרך נכונה לפתור את הבעיות הללו.בעלי כאמור לא הכתובת בנושא,והוא אנטי טיפול ושיחות עם פסיכולוגים.כנראה אם אצטרך לעזור להם בדרך טיפןלי אצטרך גם הפעם להסתיר ממנו,כי אין לי ברירה אחרת וחשוב לי מכל לעזור לילדים שלי,ולהקל עליהם את החיים.מודה לכם מראש.

07/01/2005 | 20:34 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב רוזי, לפי התאור שלך נראה שאת וילדייך חיים תחת טרור. את מעלה פחדים ממשיים גם של הילדים וגם שלך מפני בעלך. קשה לי לתאר איך חיים כך כשכל הזמן צריך להסתיר,לפחד... אילו כוחות זה דורש גם ממך וגם מהילדים. קשה לי לתאר מצב כזה שבו לא יהיו בעיות עם הילדים.הילדים שלך סובלים ואני חושבת שאת חייבת לאסוף כוחות (ולפחות בשבילם) ולפנות לעזרה. היום בכל עיר ישנה מח' העוסקת במניעת אלימות במשפחה (חלק מאגף הרווחה) ולדעתי ע"פ המצב שאת מתארת זה המקום הראשון שאת צריכה לפנות אליו. מדובר באנשי מקצוע הרגילים לפניות של נשים ללא ידיעת בעליהן והם יוכלו לעזור לך מנסיונם איך כדאי לנהוג במצב עדין שכזה. אופציה נוספת היא כמובן טיפול פרטי ואז צריך לקחת בחשבון עלויות וכו'. אני שוב ממליצה במקרה שבו מדובר באלימות/התעללות בין אם רגשית פיזית או מילולית לפנות דווקא לשרות הציבורי. כל מה שנותר לי זה לאחל לך הרבה כוחות.כוחות שיעזרו לך לעשות את הצעד הראשון לכוון פניה לעזרה. אנא פני !. מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות