מעבר למיטת נוער

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/01/2006 | 00:08 | מאת: טל

יש לנו ילד בן שנה ו-4 ואני לקראת לידת תאומים, לאחר התלבטויות רבות החלטנו להעביר את בננו כבר עכשיו למיטת נוער כדי לא להקשות עליו את המעבר ואת עצם נתינת מיטתו לאחד מהתינוקות שיוולדו. אולם, כעת נראה כי מיטה זו מסוכנת עבורו (הוא אמנם יודע לרדת מהמיטה) אך מתוך שינה זה נראה כלא בטיחותי,כרגע בעלי ישן לידו במיטה הנפתחת כדי לראות כיצד הוא מגיב כאשר הוא מתעורר, אבקש את חוות דעתך בנושא האם נהגנו נכון? האם להחזירו למיטת התינוק ולעשות את השינוי חודש-חודשיים לאחר הלידה? תודה רבה

15/01/2006 | 19:55 | מאת: אורי

אנחנו העברנו למיטת נוער בגיל שנה ו-9. למיטה יש קרש מגן, כך שהילד יכול לרדת עצמאית, אם כי אצלנו היא לא ירדה כלל.

19/01/2006 | 10:48 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, בעיני התהליך שעשיתם הוא נכון ועדיף שהפרידה מהמיטה המוכרת לא תתפס אצל הילד כויתור על משהו מוכר למען אח חדש. לגבי מידת הסכנה שבמיטת נוער - כן,הוא עלול ליפול (גם בגילאים הרבה יותר גדולים) . ישנם סוגים שונים של מן מעקה כזה שמלבישים על המיטה. זה לא מתאים לכל מיטה אבל כדאי לבדוק את זה. אני דרך אגב,נהגתי "לרפד" את הרצפה שליד המיטה בפוכים ושמיכות ככה שאם תהיה נפילה היא תהיה רכה. בהצלחה ושתהיה לידה קלה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות