Humanistic approach

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/01/2005 | 13:34 | מאת: Shir

Hello Mor, Firstly to thank you for the inspiring furom. My questioin is more practical: I read on you that your work is based on the humanistic approach. Currently I live in the UK AND study Counselling with the Interated Humanistic approach. I would like to come back to Israel AND to work with children. I would like to ask you how the Humanistic approach is familliar in Israel? can you study it somewhere? Is the an organisation for the Humanistic approach where I can call? I am sorry my Q are nothing to do with the forum, but I hope you will help me. Toda Raba AND I can read Hebrew

07/01/2005 | 20:15 | מאת: מור וכסמן

היי שיר, עד כמה שאני יודעת אין מקום מסויים בארץ שבו יש תוכנית לימודים של הגישה ההומנסטית. כנראה מהסיבה שהאורינטציה הטיפולית בארץ (כמו בעוד תחומים),היא אירופה ולא ארה"ב וכידוע הגישה ההומניסטית מגיעה אלינו מארה"ב. נראה לי שדווקא במקומות שלומדים חינוך יש לגישה חלק קצת יותר גדול מאשר במקומות המלמדים טיפול,אבל שוב לומדים את זה כדרך אגב לא בתוכנית בפני עצמה. מקווה שעניתי, ולמרות שזה לא נושא הפורום את תמיד מוזמנת (ותודה על המחמאה לגבי הפורום...) סופשבוע נעים, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות