איזה יופי! פורום להורים...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/11/2004 | 13:55 | מאת: Kיאת

אז הנה שאלת השאלות, איך אני מכינה בן שנתיים וחצי, מתוק מאוד ועקשן גדול, "ילד של אמא" שלא עזב אותי לרגע.. איך אני מכינה אותו להולדת אח?? בעוד חודשיים? לקחת אותו לבית החולים? לקחת אותו לראות את אחיו? ומה קורה כשנגיע הביתה? הצילו....

19/11/2004 | 20:05 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב. העלת נושא שמדאיג המון אמהות - מצד אחד מדובר בחויה נהדרת,עוד אדם קטן נוסף למשפחה ואין שמחה גדולה מזה.מצד שני,מה יקרה עם הילד הגדול שעד עכשיו היה רגיל שאמא רק שלו. לפני התשובה נורא חשוב לי להזכיר שהחששות לגבי תגובת הילד ללידה,הם שלנו. ז"א,אנחנו שומעים המון "סיפורי אימה" מחברות,אחיות... ובטוחות שגם אצלנו זה יקרה.אז זהו,שזו לא חובה,יש גם ילדים שעוברים את זה באופן די רגוע. מה שאני מנסה להגיד זה שחשוב להשאר מאוד קשוב לילד ולמה שהוא מעלה,להתייחס למה שהעלה בזמן אמת ולא לנסות לעשות מניעה מאוד "מסיבית",שלעיתים עלולה להשיג את ההפך ממה שרצינו. או.קי ואחרי ההקדמה הארוכה,לעיניננו - לא ברור לי מה כבר הילד יודע אבל לדעתי חודשיים הם עוד המון זמן (מצטערת אני יודעת שנמאס...) בשביל ילד קטן ולכן זה מוקדם מדי לעבור לשלב הבא.מה שהוא יודע עד עכשיו,אמור להספיק לשלב הזה.כן חשוב לענות על כל שאלה שהוא מעלה ברצינות ובאמת. כשהלידה תתקרב - שבועיים שלושה לפני, צריך להסביר לו שאמא תלך לבי"ח והוא יהיה אצל... ויעשה.... .ז"א,שידע בדיוק מה מצפה לו וכמה שיותר מדויק יותר טוב.אני אפילו ממליצה להכין איתו תוכנית - אני אחזור מהגן ואלך עם סבתא ל... , סבתא תכין לי את העוגה שאני אוהב... .בתנאי כמובן שסבתא מוכנה.ועל זה אפשר לדבר איתו כמה פעמים בשבוע. המטרה היא שיחוש שיש לו שליטה על המצב.ילדים לא אוהבים מצבים לא מוכרים. אפשר גם להפוך את השהיה אצל הסבתא (או איפה שיהיה),לחויה עבורו. שירגיש שזכה במשהו. לגבי תכנים רגשיים,אני ממש לא בעד היצף אינפורמציה,הוא בן שנתיים וחצי.דברים צריכים להיות פשוטים וקונקרטיים. המסר צריך להיות של קבלה.אני אקבל את הכעס שלך,את האהבה,האגרסביות... ז"א,תני לו להגיב כמו שהוא רוצה ואל תשדרי לו שהוא אמור להתנהג איכשהו.הוא לא אמור לאהוב את התינוק בהתחלה,כי הוא כועס עליו וכי הוא פוחד שיתפוס את מקומו. אם הוא אוהב,נהדר אם לא לא נורא (זה יגיע,זה נורמלי).מותר לכעוס. הכנה להולדת אח לא אמורה להביא את הילד למצב שהוא נורא יאהב את האח או נורא ירצה אותו. היא אמורה לתת לו תחושה שמותר לו להביע את התחושות שלו .רק תחושה של הילד שמקבלים אותו תתן לו את האפשרות לעבור לשלב שבו גם הוא מקבל את אחיו. יתכן שזו תהיה תקופה לא קלה עבור הילד ואין צורך לתאר לו אותה ככזו. לנו כאמהות קשה להבין איך אפשר לא נורא לאהב את התינוק המקסים הזה אבל הילד רואה אותו כמתמודד על מקומו. אני מקווה שעניתי על השאלה,אם עדיין נשארו שאלות,אני כאן. בכל מקרה שתהיה לידה קלה והסתגלות קלה לכל המשפ'. מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות