בעיות שינה ואלימות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/01/2006 | 21:32 | מאת: ערגה

שלום רב שמי ערגה ואני מתגוררת בברלין. לבני בן 10 חודשים יש בעיות שינה קשות הוא ישן במהלך היום כשעה וחצי ובלילה הוא מתעורר לאחר שעה מזמן ההרדמות ואינו רוצה ללכת לישון., לאחר שהוא כבר נרדם במהלך כל הלילה השינה שלו חלשה ביותר והוא מתעורר המון פעמים. בנוסף לפני כחודשיים בני החל לגלות סימני אלימות (הוא מרביץ מאוד חזק באזור הפנים) כלפיי וכלפיי בעלי, איך אנו אמורים להגיב? אשמח מאוד אם תגיבי במהרה אני אובדת עצות ולא יודעת כיצד לנהוג בתודה מראש ערגה

18/01/2006 | 14:23 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, לגבי השינה,אני הייתי דבר ראשון מתייעצת עם רופא. לגבי המכות - לא להרשות. ז"א,כשהיד שלו בדרך לפנים שלכם,לתפוס אותה בנחישות ולהגיד "אני לא מרשה להרביץ" בטון מאוד חד משמעי. גם אם הוא לא מבין את פרוש המילים המדוייק,הוא מבין את הטון. חשוב להיות עקביים בכל גילוי אלימות שלו ותמיד להגיב באותו האופן. עקביות ונחישות הם שם המשחק. דרך אגב,אם הוא עושה זאת כשהוא על הידיים לדוג' וממשיך למרות שאתם אומרים שזה אסור,אפשר בהמשך בנוסף לאמירה החד משמעית גם להוריד אותו באותו הרגע שהרביץ (או להפסיק לשחק איתו וכו'). בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות