בעיות שינה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/01/2006 | 12:27 | מאת: סי

שלום! בני בן שנה וחצי, אחותו בת 3 חודשים. השנה נכנס לגן לראשונה. הוא לא מוכן ללכת לישון בשום אופן במיטה שלו (מיטת תינוק). הוא ישן קודם בסלון ורק לאחר מכן אנחנו מעבירים אותו למיטה. אבל זה לא נגמר בזה, בשעות הלילה המאוחרות הוא מתעורר בבכי היסטרי ומאלץ אותנו להחזיר אותו לישון שוב בסלון. וזה חוזר כמה פעמים בלילה משום שאנחנו לא רוצים להשאירו בסלון. לאחרונה התייאשנו מעייפות והשארנו אותו לישון בסלון כשאני או בעלי ישנים לצידו. אין לי מושג מה קורה לו הוא תמיד מתעורר בבכי היסטרי. אני מנסה לבדוק מה הגורם: 1. לפני כחודש הוא נפל ממיטת התינוק (הרדנו שלב). 2. בגן מעירים אותם בשעה קבועה למרות שהוא רוצה לישון עוד (אמרו לי שהוא ישן על המזרון בלי בעיות). 3. אולי בגלל שיש לו אחות חדשה. מבקשת עצה תודה מראש

18/01/2006 | 13:08 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, דבר ראשון,אנא קראי ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק המתייחס לשינה. אני מעריכה שתמצאי שם תשובה. שני,צריך לזכור שהרבה ילדים בגילו (וכמובן,גם גדולים יותר) לא מוכנים לעשות "משהו". כאן בדיוק התפקיד של ההורים בלהציב את הגבולות ולהקנות משמעת. אני לא יודעת עד כמה הצלחתם להציב לו גבולות בשאר הנושאים אבל חשוב שתבדקו עם עצמכם את כל נושא הגבולות (אני ממליצה לקרא גם על זה ב"שאלות ותשובות"). חבל להגיע למצב שבו ילד בן שנה וחצי "מאלץ" אתכם. כאמור,התחילו מקריאת התשובות אליהן הפניתי ואם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות