תינוקות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/01/2006 | 09:48 | מאת: שחר

יש לי ילדה בת 4 חודשים. היא מסרבת לשכב על שמיכה או בלול ושלחק. כל מה שהיא רוצה הוא שאני ארים אותה. היא שוכבת כשכל הגירויים מסביבה ומעליה- ובוכה בתקווה שיקחו אותה. היא אפילו לא מנסה למצוא עניין במשחק. מה ניתן לעשות? החשש שלי הוא מהתפתחות הילדה - איך תלמד להתהפך למשל כשהיא כל הזמן על הידים? בחלק גדול מהמקרים היא מתייאשת , לוקחת אצבע לפה, ונרדמת. אודה על תשובה מהירה.

18/01/2006 | 12:55 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, תינוקת בת 4 חוד' לא יכולה "למצא עניין" במשחקים שסביבה. היא זקוקה לתיווך שלך. כדאי להקפיד להשכיב על שמיכה עם משחק או שניים (להקפיד שלא יהיו יותר מדי משחקים),ולהשכב לידה. בזמן הזה,לשיר לה,לדבר אליה,להפעיל אותה גופנית (לגלגל מצד לצד,להזיז את הרגליים,הידיים..). ז"א,חשוב שאת תהיי חלק מהמשחק. בנוסף,כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב בנושא ולבדוק באיזורך היכן ובאיזו מסגרת מתקיימת קב' לאמהות לתינוקות בגיל הזה (ברב אזורי הארץ קימות כאלה קב'). בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות