הפגנת כעסים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

10/01/2006 | 18:27 | מאת: זואי

שלום בני בן שנה ו5 חודשים לאחרונה כאשר אנו כועסים עליו לדוגמא כשהוא מנסה להתקרב למקור חשמל למרות שכבר אינספור פעמים הסברנו שזה מסוכן והוא מכיר את הסימן של נונו ... הוא מגיב כך הוא נותן לעצמו מכה בראש ? א. מדוע ? האם זה בגלל שהוא מנסה להביע חוסר הסכמה איתנו ? ב. מאיפה הוא למד את זה ? אין לו אחים נוספים הוא הראשון אודה על תשובתך ועצתך כיצד ניתן לגרום לו לא לעשות כך ? ולהבין שהוא בעצם מנסה להזיק לעצמו

11/01/2006 | 22:08 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, סביר שכך הוא מביע תסכול. ילד בגילו לא יודע להגיד - אני כועס/אני לא מרוצה... ולכן הוא מביע את הרגש בהתנהגות מסויימת. במקרה כזה - לשקף לו את ההרגשה שלו ("אני יודעת שאתה כועס" ) אבל "אני לא מרשה לתת מכה" ולתפוס לו את היד כשהיא בדרך לראש. אפשר לתת לו להרביץ למשהו אחר. ז"א,"אני יודעת שאתה כועס. אתה יכול לתת מכה לכרית/כורסא/בובה" תוך כדי תפיסת היד והפניתה לכיוון החפץ. כמובן,שזה אמור להיות קצר ובלי הסברים - זה יכאב לך,זה מסוכן... פשוט כל פעם לחזור על אותו משפט שכולל שיקוף,איסור והפניה לחפץ. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות