שקרים בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/01/2006 | 13:35 | מאת: חגית

ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים , ילדה טובה , נבונה מאוד קואופרטיבית , וכמו שהגננת שלה אומרת חלומה של כל גננת . לאחרונה היא איננה אומרת אמת כאשר נישאלת על דברים שעשתה , היא זורקת דברים על הריצפה וכשנישאלת למה זרקה עומדת על כך שנפל לה , נטיית הלב שלי היא להאמין לה למרות שאני יודעת עובדתית שהיא זורקת , היא נותנת מכה חלשה לאחד הסובבים ומייד אומרת לא הרבצתי רק ליטפתי ... אני לא יודעת איך להתייחס לעיניין , לא רוצה שהיא תגדל להיות ילדה שמשקרת או שתפחד לומר לי את האמת ולכן תשקר מצד שני גם המצב הזה בעייתי . יש לך עצות? עוד פרט , ילדי לפני כחודש , הגדולה מקבלת את הקטנה יפה , לפעמים ניראה שהיא מקנאה קצת (מתוך ההכרות שלי איתה את מצבי הרוח שלה) אולם שום קבלת פנים לילית לא ניצפתה תודה !!!

11/01/2006 | 20:19 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב ומזל טוב, הייתי מתייחסת לכך בכמה מישורים : אני לא בטוחה שכדאי ונכון לכנות את זה "שקרים". המילה שקר נראית קצת "חזקה" מדי לעניין. יש לא מעט ילדים בגילאים האלה שנוהגים באותה הדרך. כדאי לבדוק עם עצמך איך את מגיבה כשהיא עושה משהו "לא יפה" (זורקת,מכה..). האם יש משהו בתגובה שלך שעלול "לעודד" אותה להמנע מלהודות שאכן היא זו שזרקה. דבר נוסף,האם "בזכות" ההתנהגות הזו היא זוכה לעוד קצת תשומת לב (מתחילה איתה שיחה שבה מסבירים לה שהיא כן עשתה/כועסים וכו'. ז"א,לאו דווקא תשומת לב חיובית) ? הולדת האחות - גם אם ילד מקבל את השינוי יפה,עדיין יתכנו שינויים התנהגותיים. צריך לזכור שלצד השמחה על התווספות עוד ילדה למשפ',זה גם יכול להוות איום לא קטן על הילדים הגדולים יותר. זה בהחלט יכול להיות קשור לזה (בנושא הזה אני ממליצה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק - אח חדש). את כותבת - "היא זורקת דברים על הריצפה וכשנישאלת למה זרקה עומדת על כך שנפל לה ". באפן כללי בגיל הזה רצוי להמנע מכל שאלות ה"למה". זה עדיין "גדול" עליהם. במיוחד אצל ילדה שאנחנו יודעים שזה מזמן תשובה שאנחנו רוצים להמנע ממנה ("נפל לי"). ז"א,אם אנחנו לא רוצים שהיא "תשקר" רצוי לא להגיע למקום שמאפשר זאת. ההתייחסות בגיל הזה אמורה להיות קונקרטית. ז"א,אם את רוצה שהיא תרים מה שזרקה אפשר לומר - הטוש על הרצפה,תרימי בבקשה. אם אין לך בעיה עם זה שהוא על הרצפה ואת לא חייבת שהיא תרים,תתעלמי. באפן כללי,את מתארת התנהגות נורמלית והיא לא אמורה להוביל בעתיד לכך שהילדה תהיה שקרנית. אם נשארו עוד שאלות,אניכאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות