מתעורר כ 5 פעמים בכל לילה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/01/2006 | 08:51 | מאת: רחלי

שלום הבן שלנו בן שנה ושמונה חודשים. מעולם לא ישן לילה רצוף. כבר לא אוכל בלילה ולא משתמש במוצץ ויודע לבטא עצמו יפה. בלילות האחרונים החלטנו לנסות לתת לו לבכות כ 3 דקות ואז לגשת אליו, ברגע שאני נכנסת לחדר שלו, הוא מיד נשכב, אני מכסה אותו ויוצאת מבלי לומר מילה, זה לוקח כחצי דקה. אבל כך כ 4-6 פעמים בכל לילה. כמה לילות אני צריכה עוד להמשיך בשיטה זו, נראה שהוא לא מתייאש ויכול לבכות אפילו פרקי זמן ארוכים יותר, הוא פשוט עומד ובוכה וקורא אמא, אמא! מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לו להרדם לבד? אנחנו ממש אובדי עצות, יש עוד ילדים בבית, ואנחנו מאוד עייפים במשך היום. תודה על תשובתכם.

07/01/2006 | 20:27 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, יתכן שכדאי לבדוק תנאים פיזיים - האם לא חם לו מדי,אם החדר מחומם יתכן שהאויר מאוד מתייבש מה שכמובן גורם לצמא וכדאי לנסות לתת לו טיפה מים. לכל הורה יש את השיטות והגישות שלו. אני נהגתי לגשת מיד כשבוכים (מבלי ה 3 דק'),להגיד מילה טובה,ללטף,קצת מים במידת הצורך... הכל כמובן מבלי להוציא מהמיטה. בעיני כשילד בוכה 3 דק' רצוף,הוא כבר די בטראנס וקשה לו להרגע. ככל שמשדרים משהו נעים ולא - "אוי,איזה סיוט" וחוסר סבלנות,זה הרבה פעמים מקצר את התהליך. כמה זמן להמשיך ? כמה שצריך. עד שהוא ישן לילה שלם או לחליפין עד שמוצאים דרך אחרת. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות