פסק זמן

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/01/2005 | 12:05 | מאת: פופי

איך מסבירים בצורה הכי טובה לילדה בת 5 שאנחנו כרגע בפסק זמן?? האם להמציא משהו? האם לספר את האמת? אשמח לשמוע את דעתך בנושא

05/01/2005 | 20:09 | מאת: מור וכסמן

פופי יקרה, א. ברכות על שובך לפורום. חסרת. ב. על מנת להסביר לילדה תהליך כזה דרושה הכרות עם המשפ',עם המצב (מה הוביל לפסק הזמן,מה פרוש פסק זמן אצלכם - לא בכל מקום פסק זמן הוא אותו הדבר...),מע' היחסים בין ההורה לילדה ועוד ועוד.ההסבר הוא די דומה ברב המקרים השאלה היא מה אחרי ההסבר. אני חושבת שזה יהיה מאוד לא מקצועי ומאוד מטעה מצידי לענות על שאלה כזו דרך פורום ללא הכרות יותר מעמיקה. לצערנו,יש מצבים בחיים שאי אפשר לפתור דרך שאלה בפורום. אני מאמינה שיהיה נכון לשתף איש מקצוע בתהליך (גם בשביל הבת וגם בשבילך).אם מדובר רק בהסבר ומיד לאחריו,מדובר להערכתי במספר לא רב של פגישות. בנוסף,אני במקרים כאלה (ודומים להם) מלמדת את ההורה כמה טכניקות דרכן הוא יכול להעביר לילד מסרים מבלי שהם יאימו עליו,לזהות את המצב הרגשי של הילד וכו (טכניקות משחק,ספרים...). אלה דברים שכמובן אי אפשר לעשות דרך פורום ואני חושבת שמאוד נכון לעשות אותם עם ילדים החווים פרידה. לדבר אחד כן אתייחס כאן - אני מאוד לא דוגלת בהמצאות.אני אפילו די סולדת מהרעיון. את שואלת אם לספר את האמת,התשובה היא כן.השאלה היא מהי האמת? לא תמיד האמת של המבוגר נתפסת באותה הצורה אצל ילד ויש צורך לדעתי "לעשות התאמות" כך שהילד יקבל את מה שרלוונטי בשבילו לעניין,לא פחות אבל בטח לא יותר. (אני מציאה לך לקרא גם את התשובה ל איך לספר על מחלת ההורה..). מצטערת שלא יכולתי לתת תשובה של עשה ואל תעשה. הרבה כוחות, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות