שקרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/12/2005 | 20:34 | מאת: טומי

בתי בת 11. ילדה מאד נבונה, מפותחת, תלמידה טובה. יש לה אחות בת 16 מוצלחת גם היא. הבית שלנו רגיל לגמרי. אנחנו זוג נשוי וחיים מצוין גם זוגית / משפחתית וגם כלכלית ולא חסר לה דבר. מזה כשנה ולא באופן רצוף, בתי נוהגת לשקר גם לנו וגם לחברותיה בביה"ס, שקרים חסרי טעם ותכלית אפילו על הדברים הקטנים ביותר. ברור שזהו סממן למצוקה כלשהי אבל טרם גילינו מהי. לאחרונה היתה לה בעיה חברתית בבי"ס, שהולכת ונפתרת ולגמרי לא ברור מה היא "מרוויחה" מהשקרים. לדוגמא, אם היא עסוקה במחשב ואני שואלת אם סיימה את כל השיעורים, היא יכולה לומר שכן מתוך היסח הדעת גם אם לא סיימה אותם (אנו לא נוהגים לכעוס גם אם לא סיימה שיעורים והיא עושה דבר אחר), ואם חברה תשאל אם היא דיברה עם פלונית בנושא כלשהו, היא יכולה לענות שכן, כאשר לא דיברה כלל. דוגמא נוספת, ביקשנו שתשאל את אחותה אם היא רוצה לאכול ארוחת ערב והיא אמרה שאחותה אמרה שכן למרות שלא שאלה אותה. אלה דוגמאות לשקרים קטנים, מוזרים ולא ברור מה היא חושבת שהם תורמים לה. דיברנו איתה אינספור פעמים והסברנו לה את חומרת הדבר, היא מבינה, מבטיחה שלא לשקר שוב וכעבור זמן לא רב זה קורה שוב. מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות ? בתודה

31/12/2005 | 20:58 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, מכיוון שמדובר בנוהג שקיים תקופה ארוכה ובהחלט עלול להעיד על תגובה לקושי רגשי,אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל איש מקצוע. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות