חטטנות אצל ילדים מתבגרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/03/2024 | 09:18 | מאת: סיגל

הבן שלי בן 16 אוהב לדעת כל דבר, הוא עוקב אחרי הודעות שאני מקבלת ולאחרונה הוא התחיל לישון בחדר העבודה שלי, ערב אחד נכנסתי אחרי ש"הלך לישון" וגיליתי שהוא מחטט בחפצים שלי. אני בטוחה שהוא מסתכל גם בארונות ורוצה לדעת דברים שאני לא רוצה לפרט עליהם. אגב, יש לי לפעמים איתו עימותי םלגבי גבולות ואשמח לדעת מה הדרך הנכונה להתייחס לעניין.

שלום סיגל, החטטנות של הבן שלך מתאפשרת משום שהחדר שלך לא נעול, וכך מתאפשר לו לממש את הסקרנות שלו. אני בעד לנעול את החדר במפתח שיהיה רק אצלך. מה דעתך?

18/03/2024 | 11:57 | מאת: סיגל

אין לי אפשרות לנעול את החדר, זה חדר ממד. וגם אם תהיה, יש לי בעל וזה יהיה לא נוח. וחוץ מזה, הכניסה לחדר עלולה להפוך למשהו יותר אטרקטיבי בעקבות הנעילה המוקפדת..

לדעתי , החפצים שלך אמורים להיות נעולים, או פחות אטרקטיביים. אפשרי גם להפנות את הבן ליעוץ.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות