ילדה בת 5 וחצי לא מנגבת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/02/2024 | 04:45 | מאת: סיון

שלום, אני כבר עובדת עצות הילדה שלי גמולה מגיל 3 הייתה מנגבת יפה אחרי פיפי וקקי פתאום אחרי שנה בערך אולי יותר פתאום לא מנגבת בכלל קקי לקח לה זמן עד שהיא נגבה בכלל לבד אבל תמיד הייתה מנגבת אחרי פיפי לדעתי זה התחיל לקראת גיל 5 וכשאני חושבת על זה אולי זה התחיל כשהתחלתי לעבוד איתה עת לנגב קקי לבד כי חוץ מזה בשיחות הורים בגן הילדה חכמה ונבונה אהובה בקרב חבריה מתלבשת לבד יפה כל יום לגן ונועלת נעליים קורה שבורח לה אחד לכמה חודשים אבל נראה לי הגיוני זה תמיד קרה בזמן פעילות עם חברים חוץ מזה אין איזה משהו מיוחד , ילדה שמחה אבל אני כבר לא יןדעת איך להסביר לה בחיים לא התעצבנתי עליה על זה , יש לה אח חדש כשנה אבל אם זכור לי נכון זנ התחיל לפני, בפעמים האחרונות שנסיתי להבין ולהסביר כבר התעצבנתי אבל היא צוחקת ולא עןנה היא אומרת שהיא לא יודכת לנגבאבל היא יודעת את הפעולה , לא הכי טוב אבל יודעת, אז היא טענה שהיא לא זוכרת ושמתע לה את סדר הפעולות מולה בציור וזה גם לא עזר, אני יכולה להגיד לה לנגב ולרוב היט גם לא תנגב , יש פעמים שכן

שלום לך סיון. הנושא של חינוך לניקיון הוא תחום חשוב מאוד בהתפתחות הנפשית של ילדים. סביב לנושא הזה , יש דיאלוג בין הורה לבין הילד. הבת שלך מראה לך שהיא לא רוצה להתקדם כדי להיות עצמאית בתחום הזה. נשאלת השאלה מדוע ? האם היא מקנאה באחיה שזוכה לטיפול וגם לכך שמנקים אותו, משום שהוא קטן ממנה? אולי היא מראה שהיא רוצה לשלוט בעולמה ובגוף שלה וכך נוצר קונפליקט בינך לבינה? אני מאמין שאם לא תכעסי עליה , על הפיספוסים שקורים לה ועל זה שהיא זקוקה לך , יתכן שיהיה לה קל להמשיך בתהליך של בניית העצמאות שלה גם לגבי הדאגה לגוף שלה. מה דעתך?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות