בעיה חברתית בכיתה ה׳

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/12/2023 | 06:16 | מאת: Lee

הילדה בת 10 עוד מעט היא חווה בהפסקה בבית ספר התבודדות הילדות לא אומרות לה שלום וממשיכות היא לבד כל הפסקה, מרגישה לבד ולר רצויה , מתחוננת על זה בשנה וחצי האחרונים , ניסיתי לעזור בלחבר אותה לילדות על ידי להזמין ולפנק אותן ביחד אבל זה לא עזר. הבנות עדין מאוד סנוביות אליה הן בחבורות והיא תמיד לבד . הייתי איתה בפעילות בית הספר וראיתי את זה זה בלייב . כואב לי ממש שהילדה החכמה והטובה שלי ככה אני ממש אשמח לעצה איך לעזור לה להיות לזקה ולהשתלב אחרת זה לא אשמתה באמת שהן לא נחמדות . זה כיתה קטנה ויש רק 7 בנות אז האופציות קטנות . חשבנו לעבור בית ספר אבל לא מצאנו מקום פנוי והשיקול לעבור בכיתה ה׳ קצת מפחיד אם לעשות בכלל. לא יודעת אם רלוונטי אבל אציין שאנחנו גרות באנגליה וזה בית ספר יהודי.

שלום לי, באנגליה אני בעד להחליף בית ספר אם אין סיכוי לקדם את המצב החברתי של הבת. ביחד עם זאת, אני ממליץ לך לברר עם הבת איזה ילדה מתוך ה 7 שיש בכיתה, היא הכי רוצה להיות בקשר. לאחר מכן כדאי להתקשר לאימה של אותה ילדה ולברר איתה האם היא מוכנה למיפגש של אימהות ובנות , כך שתלכו לבלות , או לטייל שתי האימהות ושתי הבנות. אם זה יהיה אפשרי , יש סיכוי שיתחיל קשר בין שתי הבנות ושיוכל להמשיך גם לאחר מכן בבית הספר . מה דעתך?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות