לבת שלי אין שום תחומי עניין

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/01/2023 | 06:07 | מאת: אמא מודאגת

יש לי ילדה בת 13 השניה בסדר מבין 5 אחים. מתנהגת נורא. כל היום סובב אצלה סביב האוכל. לא יוצאת מהחדר מהרגע שמגיעה מביה״ס. תמיד הולכת בגרירה כזאת. העיניים שלה כבר שחורות מהטיקטוק. ניסיתי להגיד לה למצוא תחום עניין ואני ישקיע בו. איזה אומנות או משחק מעניין. הבן הבכור לעומתה כל הזמן פעיל מלא בחברים יוצא לטיולי אופניים מפעיל רחפן וכל הזמן סקרן לעוד דברים. והיא פשוט לא עושה כלום. גם כשבאות חברות מרגיש לי שהיא מתנהגת בצורה המונית ואגרסיבית. ולא נעימה.  ועוד דבר נורא שיש לה היא עונה תשובות חסרות טאקט שמשאירות אותי ואת אבא שלה עם פה פעור. גם המורים מדווחים על זה. התשובות שלה גובלות בחוצפה אבל היא מבחינתה לא הבינה מה עשתה עכשיו. אני ממש מיואשת ממנה. היא רק הולכת ותופחת ולא מצליחה למצוא תחום חוזק. מה יהיה איתה??? אני דואגת.

שלום לך , הבת שלך בת 13 . היא בתחילת גיל ההתבגרות. יתכן שהיא כבר התפתחה מבחינה מינית וחלו אצלה שינויים גופניים. בדרך כלל, ההתפתחות המשמעותית של הגיל הזה אצל הבנות לא קלה להן. חלקן סובלות, לא ציפו שכך תהיה הגדילה שלהן. האכילה וחוסר העניין בתחומים אחרים, מבטאים את העצבות שלה ואת הכעס שלה על ההרעה בתנאי החיים שלה ואי הנוחות שהמחזור והתפתחות הגופנית יצרה אצלה. אני לא מציע להתייאש ממנה. זה גיל שבו היא הכי זקוקה לך שתסייעי לה לראות שהעולם לא כל כך נורא , וכי יש גם טוב בכל השינויים שהיא עברה. מה דעתך?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות