יצירת בלבול אצל הילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/01/2023 | 20:17 | מאת: מיכל

כשיש סיטואציה שצריך לכעוס על הילד, להגיד לו שככה לא מתנהגים.. אז הוא אומר את זה באופן כועס שהילד מבין שהוא לא התנהג בצורה נכונה, הבעיה שלי שלא עוברים 2 שניות ובעלי מחבק את הילד ונשק אות. הילד בתגובה, מתחיל לבכות ולהתעצבן. הערתי מספר פעמים לבעלי שאם הוא רוצה לחנך את הילד הוא יכול לנגיד לו את הדברים בצורה רצינית ולפעמים שמביעה סוג של כעס הכל במידה נכונה, אבל, זה לא הגיוני שאחרי שניה את מחבק ומנשק, זה יוצר לילד בלבול. בעלי כמובן, לא מסכים איתי וכמובן שניצר בנינו ויכוח. אשמח להכוונה בבקשה

שלום מיכל, כדי להגיע לדרך שתתאים לשניכם ותקדם את הילד שלכם, כדאי להגיע ליעוץ ולהדרכת הורים. כי במצב הזה שניכם חושבים שהדרך של כל אחד מכם נכונה ומתאימה לילד ובאותו הזמן חושבים שבן/בת הזוג טועים ופוגעים בילד. לדעתי כדאי לבנות דרך משותפת , ולבחון אותה שהיא מקדמת את הילד. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות