למור ילד בן 16

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/11/2005 | 07:33 | מאת: אמא שוב

מור שלום בקשר לשאלות הוא ילד מופנם קצת בישן ושקט נעים רגוע ,בעבר עסק קצת בספורט כדורגל היום הוא רק במחשב בעיקר משחקים ושמיעת מוסיקה ,הקשרים היו טובים לא היו הרבה חילוקי דיעות איתו הוא תמיד הצטיין בלימודים אבל הרבה היה יושב בחדר במחשב ועם חברים יותר ילד של בית ולא בחוץ,מה שהשתנה בו בעיקר שהיום הוא אוהב הרבה לצאת החוצה להסתובב עם חברים בעיר לשבת לדבר כאילו הכיר עולם חדש הוא לדעתי נפתח יותר (בנות וכו) שזה בסדר מבחינתי כל עוד הוא לומד בהתלחה היינו די אדישים למצב כשראינו שזה מחמיר נקטנו בעונשים ואז התחילו המריבות והכעסים החלטנו שננסה לקרב אותו ואז בעלי היה יוצא איתו לבד לשבת ביחד לקנות לו ביחד בגדים וכמובן המון שיחות,ישנם פעמים שהוא משדר שנתרחק ממנו ולפעמים הוא ממש משתנה כיאלו מחפש את הקירבה לשבת יחד וזה ממש כיף למרות ששמתי לב שהוא מתקרב יותר מידי זה לפני בקשה שהוא רוצה מאיתנו הקשר היום עם עליות ומורדות יש ימים טובים ויש פחות , האם כדאי גם לדבר עם מחנכת הכיתה או יועצת ביה"ס מה דעתך הוא נלחץ מזה ומתנגד שאנו אומרים לו שאולי כדאי לנהל שיחה אתם בי ותודה רבה

30/11/2005 | 10:21 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, דבר ראשון,לא ברור לי מתשובתך האם אכן קראת ב"שאלות ותשובות" על גיל ההתבגרות.מכיוון שבתשובות ההן מפורט על גיל ההתבגרות,לא אחזור כאן על כל הפירוט. כידוע,גיל ההתבגרות הוא גיל של התנסויות חדשות,הרבה שינויים וכו' וזה בהחלט הגיוני שאותם הדברים שעשה בגיל צעיר יותר,כבר לא מתאימים לו . השאלה היא איך אתם מתייחסים לאותם הנסיונות והפער בתפיסה בינכם לבינו.לדוג',אני לא בטוחה שפתיחות חברתית וחברים הם דבר פחות חשוב מאשר להוציא 100 במבחן. כמובן,שאני לא בעד ללא ללמוד בכלל,אני כן בעד שכל צד יזוז קצת מעמדתו ויוכל לבחון את המצב דרך העיניים של הצד השני. רק דרך הבנה של מה חשוב לצד השני,ממה הוא נתרם וכו' אפשר להגיע להדברות ולהחלטות. בשביל זה צריך גמישות מסויימת והבנה שהיום תפקידכם כהורים הוא לא אותו התפקיד של לפני 10 שנים.אם לפני 10 שנים יכולתם להיות אלה שנותנים את הטון/המחליטים מה חשוב או לא,איך דברים יתנהלו וכו',היום זה לא כך. ז"א,היחסים צריכים לעבור לשלב אחר ,שלב בו אתם יכולים להרפות קצת ולהעביר חלק מהשליטה (ואני לא מתכוונת לתת לילד לעשות כל מה שהוא רוצה,ממש לא!) אליו. היום אתם כבר לא בעמדה של "מומחים" שיודעים בשבילו,מה טוב לו. גם הוא יודע ותצטרכו להגיע להדברות על כך. להדברות כזו תוכלו להגיע רק אם באמת תהיו מוכנים להקשיב ולקבל גם עמדות שלא תמיד נראות לכם. ודרך אגב,לגבי זה שהוא משדר שמצד אחד הוא רוצה בקרבתכם ומצד שני,דוחה אתכם,כזכור לי כתבתי על זה בהרחבה באחת התשובות אליהן הפניתי אותך,אנא קראי שם. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות