לא מקשיבים בקולי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/11/2005 | 18:45 | מאת: א

אנו נשואים 5 שנים, 3ילדים:בת 4 וחצי, בן 2 וחצי ובת חודשיים וחצי. בשבועיים האחרונים הם פשוט לא שומעים בקולי אפילו בדברים קטנים כמו :לעלות להתקלח, להרים משהוא מהריצפה, לאסוף את המשחק... העונש שאני מדי פעם משתמשת זה להיכנס לחדר עד שאני אגיד, אבל הם יוצאים משם למרות איסורי. אני לא חושבת שזה קשור ללידה כי הם מתנהגים בסך הכל רגיל. היתי רוצה לדעת באיזה עונשים אפשר להשתמש ובכלל מה עושים לחזק את המשמעת שהיתה תמיד. תודה

16/11/2005 | 12:04 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, כמו שכתבתי כאן מס' פעמים בעבר,אני לא מצדדת בעונשים על בסיס קבוע. עונש הוא יעיל כשהוא מגיע פעם ב... .אין לו שום ערך אם הוא על בסיס יומיומי או שבועי. ככה שממני לא ממש תקבלי רעיונות לעונשים אפשריים. משמעת היא פונקציה של מרכיבים רבים כמו - כבוד הדדי,סמכות הורית וכו'. אני מציעה להתחיל מקריאת ספרים/מאמרים על סמכות הורית,השגת משמעת ובהמשך לשקול לפנות לאחד מבתי הספר להורים,שם עובדים בדיוק על הדברים הללו. אני מוסיפה כאן קישור בנושא. בנוסף,אני ממליצה על הספר - אנטליגנציה רגשית לילדים של שפירו. http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=108 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות