גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/10/2005 | 10:54 | מאת: מרבא

הי מור, ביתי בת ה - 3 נגמלה לפני כמה חודשים מטיטול. היא עושה פיפי בשרותים , מבקשת כשיש לה וכמעט לא מפספסת כלל (אפילו בלילה הטיטול שלה יבש). הבעיה היא בנושא הקקי - היא פשוט עושה בתחתונים וזה בכלל לא מפריע לה....... קראתי קצת עצות בפורום שלך, וניסיתי לא להעיר לה ולא להלחיץ אלא לתת לה להחליט לבד שהיא מוכנה כבר לשרותים, אבל זה לא ממש עובד..... היא בשלה עושה בתחתונים ורק אחר כך מודיעה ש "עשיתי קקי". זה כבר ככה מאז שהיא נגמלה - בערך מיוני (5 חודשים). לפעמים היא יושבת בשרותים עושה פיפי ולאחר מכן קמה ועושה קקי בתחתונים ???? אני לא יודעת מה לעשות...

03/11/2005 | 10:18 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אם קראת את התשובות ב"שאלות ותשובות" בטח ראית שמדובר בתהליך שיש להתמיד בו לפחות שבועיים. את כותבת - "וניסיתי לא להעיר לה ולא להלחיץ אלא לתת לה להחליט לבד .." הכוונה היא לא רק לא להעיר או לא להלחיץ,אלא כמו באותה התשובה - "להפסיק להתייחס לעניין.. , הכוונה לא למשהו "התעלמותי", לא למשהו מופגן ("אנחנו לא מתייחסים יותר","תעשי מה שאת רוצה"...). למה כן ? .אתם לא יוזמים שום שיחה /מעשה.. שכולל בתוכו את המילה קקי (גם לא הצעה לשבת על האסלה אולי יצא קקי) . זה ממש עובר לאחריותה.ממילא בפועל זה רק בשליטתה... לשדר, אני איתך.כשתחליטי, תעשי" . הדגש כאן הוא לא רק על מה שאומרים,אלא בעיקר על השדר. מסרים/שדרים הם לא פחות חשובים ממילים,לעיתים הם אפילו חשובים יותר. לכן,השינוי צריך להיות אצלך. בדרך בה את תופסת את העניין. אין שום תועלת אם מצד אחד לא אומרים כלום כדי לא להלחיץ ומצד שני (לדוג'),אחרי שעשתה בתחתונים,אומרים - באמת ! אין לי כח יותר לנקות תחתונים !. שימי לב הרבה יותר למסר מאשר למלל. וכאמור,שינוי הוא משהו שלוקח זמן. בנתיים,להתמיד. אני מציעה לקרא שוב את התשובה ב"שאלות ותשובות" ,להתעמק ולהבין את הדקויות (הן אלה המובילות לשינוי). כמו שבטח שמת לב,גם האמא ששאלה שם את השאלה היתה אחרי הרבה נסינות והיתה מאוד ספקנית לגבי מידת ההצלחה של הדרך אותה הצעתי. מה שכן,אם תחפשי קצת בפורום,תגלי שאחרי כמה ימים היא כתבה שזה עובד בגדול והילדה עברה לעשות קקי בסיר/אסלה. כמובן שאם אין שיפור כעבור כמה שבועות,אפשר לפנות ליעוץ. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות