שקרים וירידה בלימודים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/09/2020 | 17:54 | מאת: דלית

הבן שלי בכיתה ז׳ , תלמיד חכם ובין המובילים בכיתה , תמיד אהב משחקי מחשב אך מתחילת מגפת הקורונה נסחף יותר אחר המשחקים . אני ובעלי עובדים חיוניים והילדים לבד בבית . היום קיבלתי מייל מהמורה שהבן שלי לא נכנס ל 18 שיעורים בזום בשבוע האחרון , אחרי שבדקנו איתו התברר שהוא שיחק במחשב כל בזמן הזה . רוצה לציין שעוד לפני המשבר הוא היה משקר , אומנם בדברים זניחים אבל משקר !! הוא לא נכנס השבוע לשיעורים ושיקר לנו אחרי שכבר עשינו לו שיחה בשבוע שעבר לגבי השקרים ואמרנו לו שאנחנו מתחילים לאבד את האמון בו. מה אפשר לעשות בעניין השקרים ובעניין ההתמכרות ? בשלב זה החרמנו לו את הטלפון והפלייסטיישן עד להודיה חדשה

שלום דלית הילד שלך לא משקר. הוא עושה את מה שנוח לו וקל לו. הוא מתקשה לקבל את הסמכות שלכם כהורים ולעשות את מה שאתם מבקשים ממנו . כאשר ההורים מגדירים את הילד כשקרן, הם מודיעים לו שהוא ילד רע. כך הוא מפנים לתוכו ובונה דימוי עצמי שלילי. בעקבות זאת, הוא נוטה להמשיך לעשות דברים שליליים , כמו לוותר לעצמו ולא ללמוד, אלא ליהנות מהמשחקים. אני מציע לא להעניש אותו, אלא לבנות איתו מערכת יחסים שבה אתם מבקשים ממנו לפעול לפי הבנתכם, וכאשר הוא לא עושה את מה שאתם מבקשים, מבררים איתו את הסיבות לכך , אבל בלי כעס ובלי טענות כלפיו לגבי האופי שלו וההתנהגות שלו. מה דעתך? אהוד

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות