רחצה משותפת של ילדה בת שנתיים וחצי עם אביה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/10/2005 | 20:17 | מאת: רחל

כאמור ביתי כמעט בת שנתיים וחצי. הדבר התחיל בתור משהו חד פעמי וכיום היא רוצה להכנס לאמבטיה בכל פעם שרואה את אביה מתרחץ, כך שזה הפך ליום-יומי. רציתי לשאול אם זה נכון שהחל מגיל שנתיים ילדה לא צריכה לראות את מבושיו של אביה, שאם לא כן יהיו לה קשיים בהזדהות המינית שלה עם האם, או שאין בכך בעייתיות ואפשר להמשיך עם זה הלאה? אגב, היא בוחנת את גופו של אביה והוא מספר שהיא בדקה אם אין לה איבר כמו שלו

30/10/2005 | 09:37 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני לא שמעתי על קשיים בהזדהות עם האם בעקבות רחצה עם האב בגיל שנתיים וחצי... אני מצרפת תשובה שנתתי בעבר לגבי השאלה עד מתי להמשיך רחצה משותפת: אני לא חושבת שיש לכך תשובה מוחלטת (חוץ מבמקרים קיצוניים כמובן...).אם המצב טבעי ונח לכל המעורבים (אב,בת,אם),אני לא רואה סיבה להפסיק את זה כרגע. כמו בהרבה דברים אחרים,כל משפ' נוהגת ע"פ המקובל אצלה ומה שהיא מגדירה "נורמלי".ישנן משפ' שבהן האב לעולם אינו מתקלח עם ילדיו (בנים ובנות כאחד),ישנן כאלה שמפסיקות כשהילדה מתחילה להתעניין בהבדלים באברי המין,וישנן כאלה הממשיכות עד לגילאים מאוחרים יותר. אם אתה שואל את עצמך עכשיו - נו,אז איך אני אדע? גם אם אתה לא תדע,ילדתך תבהיר לך מתי זה כבר מביך אותה ולא נעים לה (גם אם לא באפן מפורש,תבחין שהיא נמנעת ממקלחות משותפות,מצחקקת במבוכה וכו'). אם נשארו שאלות,אני כאן, מור

03/11/2005 | 07:21 | מאת: ענת

רחל שלום אני חושבת שזה לא בריא אז מה אם היא רוצה תסבירי לה שזה לא נוח להתקלח ביחד נצלי את זה שזה חורף וקר זה מה שעשינו עם הבת שלי בשנה הקודמת המלצה אישית שלי בי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות