הרטבה במיטה ללא התראה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/10/2005 | 13:19 | מאת: רותם

בתי בת השלוש רגילה לעשות את צרכיה בשירותים מגיל שנה ו- 10 חודשים, היא עושה זאת לבד וללא עזרה. בלילה היא עדיין ישנה עם חיתול כל הלילה ומתעוררת ב- 6 בבוקר. לפעמים החיתול יבש בבוקר. בימים האחרונים (מיום שבת) בסביבות השעה 12:30 בלילה היא מתעוררת וקוראת לי ומבקשת לבוא אלי למיטה, ואז אני רואה שהיא התפשטה, הורידה את החיתול והרטיבה את המיטה ומחכה בה עד שאני מגיעה. לפני כן לא הייתה לה בעיה להגיד לה אם היא צריכה פיפי או אם היא עשתה, אבל בימים האחרונים היא הפסיקה להגיד. ניסיתי לדבר איתה ולבקש שתקרא לי, או שלא תוריד את החיתול. ניסיתי גם לצעוק עליה כשאני שואלת אותה למה היא הורידה את החיתול היא לא יודעת מה לענות. באחת הפעמים היא אמרה שהחיתול רטוב. מה לעשות?

30/10/2005 | 09:24 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, חסרים לי קצת פרטים. 1. האם היה איזשהו שינוי לאחרונה ? גם אם לא קשור ישירות אליה. שינויים כמו - מעבר דירה (או שיחה על כך),הריון,נסיעה לכמה ימים של אבא,מחלה של מישהו מבני המשפ',אשפוז,מתח בין ההורים,גן חדש וכו'. 2. לא כ"כ הבנתי - היא מורידה את הטיטול והבגדים ואז עושה פיפי ? 3. האם היא ביקשה בעבר לישון בלי טיטול ? 4.לדבריך היא גמולה למעלה משנה. האם ישנה סיבה מיוחדת בגללה היא עדיין עם טיטול בלילה ? 5. האם חל בה עוד שינוי פרט להרטבה (שקטה יותר,מדברת הרבה,חסרת סבלנות,אפטית,תזזיתי..) ? 6. נסי לכתוב קצת יותר על הילדה - האם יש אחים,תכונות ,אופי וכו'. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות