נשיקה (מינית) בין אחים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/05/2019 | 09:48 | מאת: לימור

שלום, יש לי בת 8 בבית ובן 6.5. הבת שלי לאחרונה החלה להתעניין בנשיקות (שמנו לב לזה כבדרך אגב, לא כי היא שיתפה אותי) אתמול קלטתי מהצד שהבת שלי שידלה את הבן שלי "לשחק בגדולים", הניחה את הידיים שלו על המותניים שלה, ליטפה אותו במשך דקה בלחיים ואז המשיכה ופשוט נישקה אותו על השפתיים במשך 10 שניות. הזדעזעתי כולי אבל לא רציתי לצעוק/לכעוס מיד אלא לבוא אחר כך עם תגובה מושכלת. מה עושים? :(

שלום לך לימור ילדים עסוקים במיניות מגילאים צעירים . התפקיד שלנו לדאוג לזה שהם יתקדמו בקצב שמתאים לגיל ולא יחשפו לנושאים מיניים שלא מתאימים לגיל שלהם. יתכן שהבת שלך ראתה בטלויזיה נשיקות והיא "תירגלה" את זה עם אחיה. לא הייתי מציע לך לכעוס עליה. חשוב לעזור לה לחוות את הנשיקה הרגילה, על הלחי, ולא על השפתיים, עם ההורים ולשמור כאשר היא נמצאת עם אחיה. תמיד ילדים מוכנים להתנסויות ואנחנו נעזור להם לקבוע את המינון ואת הקצב. {עד לגיל ההתבגרות , ששם כבר הנושא פחות בשליטתנו} מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות