שאלה על התארגנות עם ילדה עקשנית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/03/2019 | 22:12 | מאת: יאיר

שלום, שמי יאיר אבא לילדה בת שלוש וילד בן שנה. יש לנו קושי רב עם הבת. בעיקר בהתארגנות בערב ובבוקר. כמעט לכל אמירה או בקשה שלנו היא עונה בלא רוצה, לא בא לי או שפשוט מתעלמת.. חיפוש בגוגל נותן רק כתבות על הצבת גבולות ועל איך למנוע מילד לעשות פעולה לא רצויה. אבל מה שבעצם לא מצאנו זה איך לגרום לילד לבצע פעולה רצויה? ובעצם רציתי לשאול איך לגרום לה לעשות מה שאנו אומרים? תודה, יאיר

שלום לך יאיר אכן שאלה חשובה! הבת שלך לא רוצה לעשות את מה שאתם מבקשים ממנה ,כחלק מתהליך טבעי של רצון שלה להיות עצמאית ולהחליט לבד על עצמה . היא בונה את הדעה ואת החשיבה הפנימית שלה. מכיוון שהיא לא יכולה להחליט החלטות בוגרות ומתאימות , המטרה שלכם , ההורים ,היא לנסות להביא אותה לכך שתעשה את מה שהחלטתם ,בלי לערער את הביטחון העצמי שלה. מה דעתך על כיוון ראיה כזה ? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות